Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 4:7: Nässjö vs Norrköping

Ska Nässjö Basket utjämna eller skaffar sig Norrköping Dolphins matchboll? Fredagens fjärde semifinal ser du på SVT2 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 Semifinal 4:7
📆 Fredag 14 maj, kl 19.34
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SVT2 (sändningen startar kl 19.30)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Norrköping Dolphins åkte på en, kanske inte helt oväntad, förlust nere i Sporthallen i Nässjö i semifinal tre i onsdags där man inte alls nådde den nivå vad gäller skyttet som man är van att se.

Norrköpings pålitliga skyttar kom inte ens i närheten av den kapacitet som man besitter, oavsett om det gällde skytte från trepoängsland eller straffkastskytte, och nu gäller det att komma i närheten av sin normala förmåga för att ha bättre chans att gå segrande ur fredagens semifinal.

Nässjö hade viljan och tvånget att vinna mera än vad Norrköping hade vilket till stor del kom att bli avgörande. Det vore naturligtvis en nåd att stilla bedja om att Norrköping ska stjäla matchen i morgon och därmed kunna avgöra hemma i Stadium Arena på söndag eftermiddag.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur ska ni komma tillbaka till normal energinivå i fjärde semifinalen?
– Nu vet vi hur tufft det är där och har en känsla för det. Vår vilja att göra en bättre prestation kommer också ge oss extra energi. Vi vet att vi måste upp en nivå från förra matchen och att vi har mer att ge.

Vad hinner ni med att justera, rent taktiskt, för att ni ska kunna ta den här serien till ett avgörande hemma i Stadium Arena på söndag?
– Vi tänker bara på nästa match, och att göra en så bra prestation vi kan i den. Vi har gjort några justeringar mellan alla matcher i slutspelet och kommer göra så även nu. Vi måste göra dom justeringar som kan ge oss mest till nästa match, men vi behöver också göra flera saker bättre som inte är kopplat till taktik.

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman till Smålands-Tidningen inför kvällens match:
– Den stora grejen är inställningen vi hade i match tre. Det ger oss en boost att spela på hemmaplan där vi är trygga. Jag tycker det är vi som sätter tonen och tempot i matchen. Det jag kommer trycka på är att ta lärdom av den senaste matchen. När vi spelar på det sättet kan vi matcha Norrköping. Spelar vi som i de två första matcherna kommer vi inte ha en chans.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser ut att ställa upp med ordinarie manskap. Notera att Jordan Peltier sedan tidigare är långtidsskadad.

Norrköping väntas komma till spel med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget