Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Stark seger av Nässjö – vände underläge

Dramatiken gick nästan att ta på när Nässjö Basket tog hem den tredje semifinalen mot Norrköping Dolphins med 76-73.

Oj, så spännande det blev i Nässjö Sporthall när Nässjö reducerade semifinalserien mot Norrköping under onsdagskvällen. Efter en i princip helt jämn första halvlek där hemmalaget hade en knapp ledning, 38-37, så såg det ut som att Norrköping skulle ta tredje raka segern efter tre perioder, ledning med 61-54.

Men Nässjö vägrade vika ner sig och när Keenan Gumbs och Sheriff Drammeh satte tre raka treor i mitten av den sista perioden, så betydde det att Nässjö vänt underläge 58-66 till ledning med 67-66. När man sedan trodde att Nässjö tagit hem segern (75-68 med tre minuter kvar), så var det Norrköping som stängde igen butiken och slutet blev riktigt dramatiskt.

Hemmalagets David Höök missade två straffkast, vilket gav Kamau Stokes möjligheten att skjuta upp Norrköping i ledningen, men Stokes missade sin trea vilket tvingade Norrköping att foula Lucien Christofis som satte ett straffkast till ledning 76-73. Terry Larrier fick chansen att ta matchen till förlängning, men missade.

På fredag 14 maj spelas nästa match (SVT2 klockan 19.34), även den i Nässjö innan serien återigen vänder till Norrköping på söndag eftermiddag.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 3:7
Nässjö–Norrköping 76–73

(19–19, 19–18, 16–24, 22–12)
Poäng, Nässjö: Sheriff Drammeh 22, Keenan Gumbs 15, Dartaye Ruffin 12, Craig Lecesne 9, Abdou Medjedoub 6, Lucien Christofis 5, David Höök 4, Zachary Charles 3.
Norrköping: Kamau Stokes 18, Terry Larrier 17, Phillip Carr 10, Tyler Flack 10, Felix Terins 7, Tim Schüberg 5, Adam Ramstedt 3, Hampus Åhlin 3.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 2-1 i matcher)

Dela inlägget