Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 3:7: Nässjö vs Norrköping

Nässjö Basket är på jakt efter revansch på Norrköping Dolphins när semifinalserien flyttat från Östergötland till Småland. Onsdagens match ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 Semifinal 3:7
📆 Onsdag 12 maj, kl 19.34
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play (sändningen startar kl 19.25)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Norrköping Dolphins visade med all önskvärd tydlighet att man har kapacitet och kvalitet för att spela sig till en SM-final då man stundtals visade upp den kanske bästa lagbasketen som man presterat hittills under denna säsong.

Det finns självklart detaljer att peka på som kan förbättras men den nivå som man periodvis legat på har varit tillräckligt hög för att vinna mot Nässjö Basket i två matcher och samtidigt gjort spelare och coachstab hos motståndarna frustrerade över den egna prestationen.
Det är givetvis en svårare uppgift att möta Nässjö nere i deras hall och det krävs ett minst ett lika fokuserat och taggat Norrköping, som bitvis imponerat i de två första semifinalerna, för att vinna ännu en match.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Om du skulle plocka ut något specifikt från semifinal två som du gärna vill ta med till dagens match – vad skulle det vara?
– Energinivån och beslutsamheten. Dom två sakerna gjorde spelarna väldigt bra under långa stunder av matchen och det måste vi ta med oss. Det finns flera saker vi vill och måste förbättra till nästa match. Vi är väl medvetna om att det kommer krävas mer av oss för varje match som går.

Hur svårt blir det att få spelarna att landa och komma upp i skarpt läge igen?
– Vi har pratat om att vi hela tiden måste höja oss och att vi måste förbättra vår prestation för varje match. Spelarna vet om att det kommer bli tuffare hela tiden och vi måste vara redo på detta.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman inför matchen:
– Hemmamatcher och vi behöver höja oss för att vinna matcher mot detta starka Norrköping. Efter att ha utvärderat våra insatser i Norrköping, så är vi inte alls nöjda med vårt försvarsspel. Vi behöver börja om från början med att plocka upp tidigt i planen och sätta mer press på deras guards. Sen behöver vi använda den pressen till vår fördel när Norrköping vill spela halvplansspel mot oss också, med mer bollpress blir det enklare att ta bort vinklar och passningar som de vill slå.
– Offensivt så har vi slarvat väldigt mycket och haft väldigt enkla turnovers som leder till att Norrköping får den energi de behöver för att spela bra. Så att ta hand om bollen är viktigt för oss så vi kan komma till avslut och ta de skott som vi är bekväma med att skjuta.

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö kommer till spel med samma lag som i senaste matcherna.

Norrköping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget