Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 19

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Trevin Parks, Södertälje BBK (1)
29-årige Parks klev fram rejält och visade vägen för sitt Södertälje i lördagens semifinal mot Jämtland, en match som Södertälje vann med 87-76. 29-åringen satte bland annat 27 poäng (hans högsta notering under säsongen) och hade dessutom fem returer och fem assists i protokollet.

G: Kamau Stokes, Norrköping Dolphins (2)
25-årige Stokes hade en ganska svag första semifinal, men kom verkligen tillbaka i match två där han också blev matchens bäste poänggörare med 16 poäng, leverade även sex assists på sina knappt 22 spelade minuter. Stokes snittar under säsongen 14.5 poäng per match.

F: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (5)
Kvar sedan förra veckan. 31-årige Gaddefors fortsätter göra riktigt starka slutspelsmatcher och i den första semifinalen mot Jämtland, så blev det bland annat 22 poäng och tolv returer från 31-åringen som helt klart blir en nyckelpjäs ifall Södertälje ska ta hem SM-titeln.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (6)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Larrier visar upp hela sitt register just nu och har varit riktigt bra i inledningen av Norrköpings semifinalserie mot Nässjö. I match ett i fredags blev det en “dubbel-dubbel” för Larrier (18 poäng och tio returer), följde sedan upp det med bland annat 15 poäng i match två.

F/C: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (8)
25-årige Ramstedt blev nyligen utsedd till Årets Försvarare i SBL, och har visat varför i de första semifinalerna. Nässjö har haft stora problem att komma förbi 25-åringen som mer eller mindre stängt igen under egen korg. I den andra semifinalen i söndags blev det visserligen “bara” sju poäng, men desto mer imponerande var Ramstedts 16 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget