Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 2:7: Norrköping vs Nässjö

Norrköping Dolphins vann den första semifinalen i fredags. Under söndagseftermiddagen vill Nässjö Basket försöka utjämna serien. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 Semifinal 2:7
📆 Söndag 9 maj, kl 16.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play (sändningen startar kl 15.55)
💻 Livestatistik

Norrköping inledde den första semifinalen i fredags, på ett sätt som inte visade så mycket av den kapacitet och kvalitet som finns inom laget, men man kom ut och visade i andra halvlek vad man är gjorda av då man stängde ner bakåt och samtidigt levererade betydligt bättre framåt.

Nu ska man försöka börja den andra matchen som man avslutade fredagens match och ge sig själva ett bra utgångsläge inför matcherna i Nässjö nästa vecka (onsdag och fredag).

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad var det som gjorde att det inte riktigt stämde under den första halvleken?
– Det är flera saker som påverkar. Vi har inte spelat eller tränat med eller mot den intensitet som finns i den här matchen. Det tog ett tag för oss att anpassa oss igen. Nässjö gör det bra i första halvlek också. Balansen mellan att spela intensivt och ändå ha kvalitet var inte heller tillräckligt bra.

Höll du ett brandtal eller var det elchocker som gjorde att ni kom ut så stabilt och intensivt efter paus?
– Jag var upprörd i halvtid, vi hade inte alls den glöd vi pratat om att vi var tvungna att ha. Vi behövde spela snabbare och ta mer ansvar för att göra rätt på individnivå. Flera spelare höjde sig och visade vägen i andra halvlek, även om det finns mycket vi kan göra bättre även i den andra halvleken. Vi är fullt medvetna om att vi kommer behöva höja oss en bra bit till nästa match. Vi måste göra allt vi kan för att börja nästa match där vi slutade den förra.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping väntas ställa upp med samma lag som i fredags, vilket betyder att alla finns tillgängliga.

Nässjö saknar långtidsskadade Jordan Peltier sedan tidigare, men övriga spelare ska vara redo.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget