Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 2:7: Södertälje vs Jämtland

Det intensiva slutspelsschemat fortsätter under lördagen när den andra semifinalen mellan Södertälje BBK-Jämtland Basket spelas. Matchen ser du självklart bäst på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 Semifinal 2:7
📆 Lördag 8 maj, kl 16.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play (sändningen startar kl 15.55)
💻 Livestatistik

1-0 står det i semifinalserien mellan Södertälje och Jämtland efter hemmalagets 14-poängsseger (84-70) i torsdags. Men redan idag lördag väntar returmötet i Täljehallen, så nu gäller det att nollställa sig mentalt och fysiskt och förbereda sig för ännu en tuff match.
– Det var en bra utförd match. Viktiga nycklar som vi pratade om innan var ju att vi skulle kontrollera returtagningen och tempot och det tyckte jag vi gör en stor del av matchen. Sen vet vi också att det är 1-0 i matcher bara, det är en lång serie, det kommer bli en helt ny match nu på lördag och vi måste verkligen vara på tårna, för Jämtland kommer komma redo, det vet vi, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs på fredagseftermiddagen.

En viktig faktor för hemmalaget var att Viktor Gaddefors gjorde comeback, men hur hans en månads långa speluppehåll skulle påverka insatsen var svårt att förutspå. Att han tillsammans med sin bror Anton bidrog med en “dubbel-dubbel” överträffade dock förväntningarna.
– Kul att ha tillbaka Viktor, han var hungrig på att spela, jag tycker att han gör en bra match. Bröderna ledde oss i går (läs torsdag), poängen är en sak men deras dubbla returtagning med 14 och 12, det är det som verkligen står ut tycker jag. De spelar i Södertälje för att få det ansvaret. Vi har en import i Trevin (Parks), men vi har valt att gå en annan väg med bärande svenska spelare och det är därför Viktor och Anton är i Södertälje – för att bära. Nu är det viktigt att de gör det igen, för det finns ingen annan som kommer göra det åt dem. Det är viktigt att de som har burit oss under säsongen fortsätter, man måste våga ta ansvar för många delar, både lagförsvaret och laganfallet, säger Degernäs.

Tillsammans med ytterligare tre spelare spelade bröderna Gaddefors +30 minuter, men fick värdefull avlastning av Dino Pita och Samuel Berkelund, som lovordades av Degernäs:
– De elva minuterna han (Berkelund) var inne kändes bra, väldigt piggt och bra inhopp av honom, det är viktiga minuter vi får av Samuel. Han är så himla uppskattad i gruppen, det är väl det som kanske är svårast när man är ung spelare, att verkligen göra allt i försvaret. Men säga vad man vill, om man ska slå igenom – man gör det genom försvaret. Jag kommer bara ihåg när Dino Pita slog igenom i Södertälje, det gjorde han genom sitt försvar. Det är viktigt att man som ung spelare tar med sig att försvar är det viktigaste för att kunna ta nästa kliv.

Även William Kermoury byttes in, men var tvungen att lämna planen redan efter fyra minuter:
– Han fick en smäll på näsan så han började blöda näsblod och fick gå ifrån matchen. Med tanke på hans tidigare slag mot huvudet så måste vi ta försiktighetsåtgärden att vila honom. Men som det ser ut nu så kommer han bli clearad för spel, det är det vi utgår ifrån.

Han håller fast vid att samma faktorer som han lyfte fram inför torsdagens match kommer att vara nyckeln även på lördag:
– Det är självklart att de tittar på video precis som oss och försöker hitta saker som de kan göra bättre. Sen så tror jag ändå att det kommer komma ner igen till det laget som kontrollerar defensiven och returtagningen bäst, det är det som kommer fälla avgörandet. Man kan självklart göra småjusteringar mellan matcher, men det är lagförsvaret och returtagningen som blir nycklar igen.

Så här säger Jämtlands tränare Adnan Chuk inför matchen idag:
– Det blev lite för mycket på deras villkor i torsdags och vi hittade egentligen aldrig något riktigt flyt under längre perioder. Ändå är vi inte långt borta och det handlar om några moment och detaljer i anfallet och i försvaret. Vi möter seriesegrarna och det är semifinal så det är ingen som har trott att det ska bli lätt. Matchen påminde rätt mycket om den första kvarten mot Luleå. Vi är ner 1-0 i bäst av sju så vi får dra lärdom, justera något och sedan är det fokus på lördag som gäller.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje har samtliga spelare redo för match. William Kermoury fick en smäll på näsan senast, men ska vara redo idag.

Jämtland kan ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget