Fotograf: Montage

Kvartsfinal 4:5: Köping vs Norrköping

Basketrysaren i måndags blev en historisk seger för Köping Stars, men i kväll krävs ett dacapo för att hålla SM-drömmen och kvartsfinalserien mot Norrköping Dolphins vid liv. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 Kvartsfinal 4:5
📆 Onsdag 28 april, kl 18.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Vinna för att kvittera matchserien till 2-2 eller försvinna – om än med hedersamt 1-3. Dramatiken tätnar inför match fyra i Karlbergshallen, och Köping Stars går in på planen med stärkt självförtroende.
– Playoff (slutspel) är alltid något extra, och vi gjorde vår bästa match mot Norrköping, säger Köpings Jonah Mathews.

Mathews har visserligen inte fått ut sin kapacitet i trepoängsskyttet i matcherna mot Norrköping, men var å andra sidan hundraprocentig i sina sju straffkast i måndags. Det gällde även för samtliga Köpingsspelare som gick till straffkastlinjen, 12 av 12 kast rasslade ned i nätet – nog så viktigt när poängen ska summeras.

Köping tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis medger att segern var skön för alla involverade i Köping Stars, men vill inte dra för stora växlar på triumfen. Under tisdagen laddade spelarna om, och ”Jotti” förmedlade det kanske viktigaste budskapet inför kvällens drabbning:
– Håll det enkelt. Krångla inte till offensiven och håll fast vid vår plan för defensiven. Vi spelade bra basket under första halvleken i måndags och hittade ofta den extra passningen för lättare poäng. Vi tog också hand om många returer.

Mindre nöjd var ”Jotti” med returtagningen efter pausen:
– Vi tog 17 färre returer än Norrköping, och kan inte bjuda motståndarna på både två och tre chanser i anfallen.

Nu stod Köping i måndags upp rejält mot Norrköping i slutperioden som varit något av en akilleshäl i de två tidigare förlustmatcherna nere i Norrköping. Det kommer att krävas en motsvarande strong insats även i kväll. ”Jotti” mönstrar samma elva igen och alla vet vad som måste göras.
– Det gäller att älska att spela under press.

Han tror också att gästerna från Norrköping känner en viss press:
– De vill nog inte spela en femte och avgörande match…

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

Det blev ett snöpligt slut på måndagens match trots ledning för Norrköping i slutsekunderna, men det finns ingen tid för självömkan utan det är bara att resa sig och spela den basket som Norrköping Dolphins har gjort tidigare under säsongen. Alla spelare vet hur bra man kan vara och det gäller att nå en vettig nivå på alla händer för att detta ska falla väl ut. Vid åttatiden i kväll har vi svaret om laget är klart för semifinalspel, eller om det kommer att bli en femte och avgörande match på lördag hemma i Stadium Arena.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad hände i måndags som inte skulle hända?
– Vi kom inte ut med rätt inställning och hade inte tillräckligt stor förståelse för vad som krävs i dessa tuffa bortamatcher i ett slutspel. Vi visste inte hur skarpa vi behövde vara. Vi slarvar mycket och vi får inte heller upp tempot på matchen under första halvlek.

Hur ska du få upp spelarna på tå för att kunna avsluta kvartsfinalspelet?
– Jag vet att spelarna är riktigt sugna på att göra det bättre än senast, det syns och märks på dom redan. Vi har ett upplägg som vi använder när vi har en dag mellan matcherna och vi kommer hålla oss till det då det är noga planerat och har fungerat bra. Nu vet vi precis hur tufft det är och vad som krävas av oss som lag, vi kan bättre och vi vill visa det.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping ställer upp med samma lag som i de tidigare kvartsfinalerna, vilket betyder att endast Alexander Larsson saknas.

Norrköping väntas också mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget