Fotograf: Robert Bjarnefeldt bjarnefeldtphotography.com

Köping håller drömmen vid liv

Ett desperat Köping Stars tog sista chansen att förlänga säsongen när man under måndagskvällen, efter stor dramatik kunde besegra Norrköping Dolphins med 80-78.

Oj, vilken spännande avslutning det blev i den tredje kvartsfinalen mellan Köping och Norrköping. Köping var det klart bättre laget i den första halvleken och hade välförtjänt ledningen i halvtid med 48-39. Detta efter att lagets importer visat vägen framåt. Norrköping kom dock ikapp och förbi i den tredje perioden, och var också i förarsätet ända in i slutminuten – hade ledningen med 78-74 med bara 29 sekunder kvar.

Då satte CJ Jackson först en trepoängare, fick ner underlaget till 78-77, och när Phil Carr sedan stod för en turnover kunde CJ återigen sätta två poäng plus efterföljande straffkast till 80-78. När Kamau Stokes sedan missade sitt sista skott var Köping seger ett faktum. Nu väntar en fjärde kvartsfinal på onsdagkväll, även den matchen spelas i Karlbergshallen.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 3:5
Köping–Norrköping 80–78

(29–21, 19–18, 12–18, 20–21)
Poäng, Köping: Craig Victor II 15, CJ Jackson 14, Jonah Mathews 14, Ernests Kalve 13, Niklas Larsson 11, Leonard Halling-Ibo 9, Michiel Petersen 4.
Norrköping: Terry Larrier 26, Kamau Stokes 15, Tyler Flack 14, Adam Ramstedt 13, Phillip Carr 5, Felix Terins 3, Tim Schüberg 2.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 2-1 i matcher)

Dela inlägget