Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 2:5: Luleå vs Jämtland

Första kvartsfinalen gick till BC Luleå. Nu ska Luleå-laget försöka vinna även den andra – genom att bromsa Jämtland Baskets stora spelare. Kvartsfinal två ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 Kvartsfinal 2:5
📆 Lördag 24 april, kl 16.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter en stark upphämtning lyckades BC Luleå vinna den första kvartsfinalen mot Jämtland Basket med 89-84. Redan under lördagen väntar den andra kvarten – återigen i Luleå Energi Arena.

Och det finns mycket att ta med sig från det första mötet.
– Inledningsvis kunde vi gjort det bättre. De kom ut starkare än oss och tar en stabil ledning. Men vi lyckades ändå tugga tillbaka, gör en jättebra andra quarter där vi verkligen täpper till och sen flyter det på. Det var en bra första match, säger Luleå-forwarden Axel Nordström.

Vad betyder det att vi vann första matchen?
– Det är otroligt viktigt. Nu har vi fått ett övertag där vi får börja med två hemma. Lyckas vi ta den andra också så är det ett otroligt övertag för oss att avsluta serien på tre matcher.

BC Luleå gjorde ett jättejobb i returtagningen i första kvartsfinalen. Trots ett klart underläge vad gäller längd så vann Luleålaget den kampen med siffrorna 38-35.
– Det vi tar med oss är returtagningen. Vi lyckas vinna den även fast Jämtland har ett ordentligt längdövertag. Sen är det små grejer, justeringar i försvar och roteringar. På det stora hela ska vi fortsätta att jobba med returerna och vara tuffa, säger Nordström.

Jämtlands stora spelare, Tavrion Dawson, R.T. Guinn och Cyril Langevine, stod för den mesta av lagets offensiva produktion i första mötet. BC Luleå behöver kunna sakta ned dem för att vinna kvartsfinal två.
– Verkligen. Generellt måste vi bromsa deras storkillar ännu mer. Det var de som höll dem kvar i matchen. De scorar inte så mycket med guardsen utan de är stora och tunga inside och det är där de gör skada. Alla fem på planen måste verkligen in, kämpa och stoppa dem.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland väntas och mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget