Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Så spelas nästa SBL-säsong

Under fredagskvällen tog grundserien i SBL Herr slut. Och nu kan vi meddela att samtliga nio lag spelar vidare i finrummet även säsongen 2021/22.

Att säsongen som pågår är speciell kan nog dom flesta av oss stämma in i. Corona-pandemin har påverkat oss alla och i synnerhet idrotten. Klubbarna i SBL Herr har gjort ett riktigt bra jobb, och stått emot dom stora utmaningar som varit under hela den pågående säsongen.

Med endast ett fåtal inställda matcher under grundserien, och ett antal matcher som flyttats, så har SBL-lagen klarat sig förhållandevis bra mot andra sporter och ligor. Därför är det glädjande att de lag som spelar i SBL Herr denna säsong även gör det i höst och vinter. Notera att inget lag åker ur denna säsong (2020/21).

Under fredagen beslutade Svenska Basketbollförbundet serieindelningen för säsongen 2021/22 där det alltså blir oförändrat antal lag i SBL Herr – det vill säga nio stycken.

Kommande SBL-säsong är planerad att starta fredag 24 september och precis som tidigare spelas 32 omgångar där lagen möter varandra fyra gånger. Mer information om säsongen 2021/22 kommer senare under våren.

Dela inlägget