Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Inför: Umeå BSKT vs BC Luleå

I sista matchen innan slutspelet väntar ett norrderby mellan åttondeplacerade Umeå BSKT och fjärdeplacerade BC Luleå. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 16 april, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Tristin Walley missade BC Luleås senaste match mot Nässjö Basket på grund av en överansträngd muskel i foten. Den tidiga rapporten sa att han eventuellt kunde vara borta en längre tid. Men efter veckans träningar står det nu klart att Walley är tillbaka i spel redan under fredagens bortamatch mot Umeå BSKT.
– Det känns fantastiskt! Det känns som att jag har varit borta i en månad. Men nu är det bra och jag är glad att vara tillbaka. Jag var nästan deprimerad ett tag där. Men jag satt hemma och såg när grabbarna vann mot Nässjö på bortaplan, säger Tristin Walley.

Hur påverkas du av skadan nu?
– Det gjorde lite ont i början men nu känns det som att jag kommer tillbaka starkare än någonsin. Nu handlar det om att hitta tillbaka till rytmen och bidra till laget.

Fredagens bortamatch mot Umeå är alltså den sista i grundserien innan slutspelet drar igång. Resultatmässigt betyder den ingenting för BC Luleå som kommer att sluta på fjärde plats oavsett slutresultatet. Men för lagets självförtroende är matchen fortfarande viktig.
– Vi ska komma ut och spela hårt, spela försvar, jobba på oss själva och bli bättre. Det är ungefär det, säger Walley.

Han fortsätter:
– Det är väldigt viktigt att hålla sviten levande. Det gör att vi känner oss bra och behåller den goda kemin i laget. Jag menar – alla älskar ju att vinna.

Walley har alltså endast kunnat göra ett fåtal träningar de senaste veckorna och är sparsam i förväntningarna på sig själv inför bortamötet.
– Jag förväntar mig inte för mycket. Jag ska försöka bidra till laget, göra det bästa jag kan, komma tillbaka till flowet och hjälpa oss till seger.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Bortsett från de långtidsskadade räknar Umeå med att övriga är tillgängliga för spel.

Luleå får som sagt tillbaka Tristin Walley efter skada.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget