Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Inför: Borås Basket vs Jämtland Basket

Grundserien ska avslutas och för Jämtland Basket innebär det bortamatch mot Borås Basket. Matchen ser du gratis på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 16 april, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter fredagens avslutande match borta mot Borås kan Jämtland Basket lägga säsongens grundserie till handlingarna och fokusera fullt ut på nästa veckas kvartsfinalserie mot BC Luleå som inleds på onsdag. Säsongen har minst sagt varit speciell – inte bara för Jämtland Basket och SBL – utan för hela idrottssverige.

SBL har hittills lyckats genomföra säsongen enligt plan och endast ett fåtal matcher har flyttats eller blivit inställda. Slutspelet är planerat att genomföras i sin helhet givet att lagen slipper covid-utbrott.
– Vi gör allt för att kunna ta oss igenom säsongen och trots att det ser mörkt ut vad gäller publik i arenorna under slutspelet så kan vi konstatera att det aldrig har varit så många som följt SBL tidigare – via SBL Play och SVT:s sändningar – vilket kommer att intensifieras ytterligare under slutspelet, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Jämtland, som landar på en femte position i tabellen, kommer att göra ett av de historiskt bästa sportsliga prestationerna i grundserien. Resultatet i slutspelet kommer ändå definiera om säsongen kan anses som lyckad eller ej.
– Så är det och det har vi varit medvetna om från dag ett. Det är mycket öppet i slutspelt och det kommer att handla om dagsform och små marginaler. Jag tycker vi är där vi vill vara, och det blir ett spännande och intressant slutspel som vi ser fram emot, säger Johansson.

Innan den kanske mest intressanta av kvartsfinalerna mellan BC Luleå och Jämtland inleds så väntar alltså Borås på bortaplan under fredagen. Västgötarna som av många tippades som seriesegrare kommer att sluta på tredje plats i SBL och får ett kort resa till Nässjö i första slutspelsrundan.

Matchen i kväll, som inte har betydelse för seriepositioneringen, blir en del av förberedelserna inför slutspelet där Jämtland väljer att vila Tavrion Dawson, RT Guinn, Pierre Hampton och Anes Zekovic.
– Det är en balans mellan träning och vila nu sista veckan innan slutspelet. Vi vill inte riskera något i onödan och då får de som har gått hårt senaste tiden och är lite slitna vila. Vi vill också samtidigt passa på att ge de spelare som lojalt tränat stenhårt i åtta månader utan tävlingsmatcher, mer utrymme. I övrigt förbereder vi oss som vanligt inför Boråsmatchen och vill avsluta grundserien på bästa sätt, säger tränaren Adnan Chuk.

Den jämtländska basketen fick en annan glad nyhet under torsdagen då det blev klart att Östersund Basket avancerar till SBL Dam, vilket betyder att det från och med i höst återigen finns två elitbasketlag i Östersund och Jämtland.
– Fantastiskt roligt och viktigt för basketsporten i området som stärker Östersund/Jämtland som ett av de viktigare basketfästena inom svensk basket, avslutar Pecka Johansson.

Borås–Jämtland visas gratis på SBL Play då Borås samarbetspartners bjuder på sändningen, som även innehåller bland annat intervjuer och uppsnack inför det stundande SM-slutspelet.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Inga rapporter om några skadade eller sjuka spelare i Borås.

Jämtland kommer till spel utan kvartetten Tavrion Dawson, RT Guinn, Pierre Hampton och Anes Zekovic.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget