Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Nässjö Basket

Norrköping Dolphins möter i kväll Nässjö Basket i en match som är den sista för Norrköpings del innan kvartsfinalspelet sätter igång den 21 april. Matchen ser du givetvis på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 13 april, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins har två vinster och en förlust mot tränare Joakim Källmans Nässjö Basket i de tre tidigare mötena under säsongen, och nu ska man alltså avsluta grundserien hemma i Stadium Arena.

Nässjö har en betydelselös match kvar mot Köping Stars vilket betyder att man kommer att sluta på en sjätteplats, vilket i sin tur innebär att man får ta sig an Borås Basket i kvartsfinal. Norrköping kan fortfarande vinna grundserien, men med största sannolikhet kommer Köping Stars att stå för motståndet när kvartsfinalspelet inleds. Tränaren Mikko Riipinen har haft lite mera arbetsro nu under april jämfört med den matchintensiva månaden mars och kommer att ha spelarna redo inför mötet med Nässjö.

Mikko Riipinen. Vad vill du ha för svar efter den här matchen och finns det något som blir extra viktigt inför fortsatt spelande?
– Vi kommer testa lite olika saker för att se om det är saker vi kan ta med oss framöver. Vi vill bli bättre som lag för varje match vi spelar och vi behöver komma upp i hög intensitet. Vi vill få in många spelare i matchen precis som vi brukar.

Vad har det betytt för spelarna och dig som coach att ni har gått så bra under säsongen och utvecklats på ett så fantastiskt sätt?
– Det visar att det jobb vi lagt ner har gett resultat hittils. Det ger oss också extra motivation att ge ännu mer för att kunna ta ytterligare steg framöver. Vi visar också för oss själva att vi med ett ungt, hungrigt och tävlingsinriktat lag kan göra många bra matcher under säsongen om vi lägger ner hårt jobb. Det ger oss också en trygghet och självfötroende i det vi gör.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping saknade Kamau Stokes senast, oklart om han spelar i kväll.

Nässjö kommer till spel utan skadade Jordan Peltier.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget