Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Umeå BSKT

Den näst sista grundserieomgången i SBL smygstartar under lördagskvällen när Jämtland Basket tar emot Umeå BSKT. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 10 april, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Två matcher återstår för Jämtland Basket i SBL:s grundserie och Östersundslaget har chansen att säkra femteplatsen i serien på lördag då Umeå kommer till Sporthallen.

Med två omgångar kvar innan ett spännande SM-slutspel väntar innehar Jämtland femte positionen i tabellen och det mesta tyder på att det återigen blir en kvartsfinaldrabbning mot ärkerivalerna från Norrbotten – BC Luleå. Vid vinst mot Umeå under lördagskvällen hemma i Sporthallen är det definitivt klart. Nässjö som jagar bakom behöver vinna sina två återstående matcher, medan Jämtland inte får ta några mer poäng för att detta skall förändras.

Lördagens motståndare Umeå är sedan länge klara för slutspel och kommer att möte seriesegrarna i kvartsfinal. Jämtland har 3-0 i inbördes möten under säsongen – men samtliga matcher har varit jämna och det krävs som vanligt en bra insats för att ta poäng i årets SBL.

Gästernas guardduo Guim Exposito och Nathan Dawit (tillbaka från skada) är ständiga offensiva hot och ”kan gå loss” om de inte hårdbevakas. Hårt arbetande forwarden Cole Welle (21 poäng och 10 returer senast mot Borås) gör också alltid stabila insatser i det tysta tillsammans med forwarden Emil Häglund som tagit klivet upp från de lägre divisionerna till SBL på ett imponerande sätt.

Jämtland som är obesegrade på hemmaplan efter nyår (w.o förlusten mot Köping ej medräknad) behöver alltså komma upp i den normalt höga ”hemmanivån” för att bärga två poäng. Med förlusten mot Södertälje senast är det också ett revanschsuget lag som vill studsa tillbaka för att få den rätta känslan inför slutspelet som bara är dryga veckan bort.
– Vi för bereder oss som vanligt och jag räknar med att vi kommer ut hungriga vilket vi har gjort hittills efter en förlustmatch. Umeå är ett välcoachat lag och det är bara att blicka tillbaka på våra tidigare möten för att inse att vi inte kan ta något för givet. De har några farliga vapen offensivt och vi behöver mycket energi, kommunikation och lagarbete i försvaret. Samma faktorer behövs även offensivt, säger Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk inför matchen.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

Umeå ser ut att kunna mönstra samma lag som mot Borås. Noterat att Jonathan Peleg är ute resten av säsongen med en skada.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget