Fotograf: Simon Hastegård

Stjärnan skadad – missar inledningen på slutspelet

Under tisdagens match mot Jämtland Basket skadade sig Södertälje BBK-stjärnan Viktor Gaddefors, 28. Efter att ha röntgats visade det sig att det var en spricka i handen. Prognosen är att Gaddefors kommer vara borta från spel i 2-3 veckor.

Det var i slutet på den andra perioden i matchen mot Jämtland som Viktor Gaddefors gick upp på en kraftfull dunk, i samband med det landade han olyckligt på handen. Under onsdagen röntgades 28-åringen och det visade sig att han hade en spricka i handen.

Enligt läkarens utlåtande är det en skada som kommer läka av sig själv, men läkningsprocessen är 2-3 veckor. Det innebär att Gaddefors missar de återstående matcherna av grundserien samt eventuellt hela kvartsfinalserien.
– Självklart tråkigt. Jag blev väldigt orolig när det hände, han har haft en fantastiskt säsong och är väldigt viktig för laget. Men ur min synvinkel kunde det varit mycket värre, så beskedet var ändå något positivt att det inte var värre än så. Det vi måste göra nu är att ha tålamod, vi kan inte skynda på något utan Viktor kommer få fokusera på att komma tillbaka och jag vet att han kommer göra allt för att vara tillbaka så fort som möjligt, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Men som Martin (Pahlmblad) sa när jag ringde och berättade för honom – nu gäller det att vi andra steppar upp. Jag vet att laget inte kommer se det här som någon ursäkt. Vi har haft spelare borta tidigare under säsongen och då har vi inte heller ursäktat oss utan kört på. Det samma gäller nu, det gäller att andra kliver fram och presterar.

Så här säger Viktor Gaddefors själv till SVT Sport:
– Jag trodde det skulle vara värre så jag är ganska glad helt ärligt. Jag trodde att jag skulle behöva gipsa och ha gips i fyra veckor. Just i stunden, när adrenalinet var på topp, tänkte jag att jag skulle fortsätta spela. Men efter att vi lindat försökte jag ta emot en boll men det gick inte. Men just nu är det inte så mycket smärta. Jag kan röra mer på handen än vår läkare trodde, det känns positivt.

Södertälje inleder sin kvartsfinalserie mot antingen Umeå BSKT eller Köping Stars onsdagen 21 april.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

Dela inlägget