Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 14

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Keenan Gumbs, Nässjö Basket (4)
24-årige Gumbs vecka går inte direkt att anmärka på eller vad sägs om säsongsbästa 35 poäng mot Fryshuset i tisdags, för att sedan följa upp det med ännu en monstermatch mot serieledande Södertälje i fredags då Gumbs sköt i hela 37 poäng!

G: Marek Klassen, Borås Basket (3)
28-årige Klassen gör en mycket stark säsong där han för tillfället ligger tvåa i både SBL:s poängliga och assistliga. Mot Köping under långfredagen noterades Klassen för sin tredje “dubbel-dubbel” under säsongen när han sköt i 25 poäng och levererade elva assists.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (7)
28-årige Gaddefors är i högsta grad med i racet om att bli SBL:s MVP när säsongens utmärkelser ska tillkännages under kommande slutspel. 28-åringen har inte varit lika dominant som i början av säsongen, men ändå levererat på en hög nivå. Mot Umeå förra tisdagen blev det bland annat 20 poäng och åtta returer, följde sedan upp det med 17 poäng, sju returer och hela sju steals (säsongens högsta notering) mot Nässjö i fredags.

F/C: William Gutenius, Borås Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Gutenius har ett par riktigt starka matcher i ryggen, och i segern mot Köping i fredags levererade Borås vikarierande lagkapten ännu en storstilad match med 26 poäng och nio returer, på knappt 28 spelade minuter.

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (9)
22-årige Langevine har en formidabel säsong där han leder returligan med ett snitt på 12.5 returer per match. I Jämtlands seger mot Norrköping i måndagens TV-match var Langevine tungan på vågen för sitt Jämtland med bland annat 26 poäng och sju returer i protokollet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget