Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Fryshuset Basket

SBL tuggar vidare under tisdagen och i Småland får Nässjö Basket besök av Fryshuset Basket. Matchen ser du som alltid bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 30 mars, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Nässjö kliver återigen ut på parketten efter att ha fått en dryg vecka av förberedelser sedan lagets senaste match mot Borås, en match där Nässjö fick ge sig på hemmaplan med 89-78. Under tisdagskvällen väntar Fryshuset, ett lag som Nässjö-tränaren Joakim Källman beskriver som “ett ungt lag som har många spännande spelare”.

Joakim Källman:
– De har bytt ut nyckelspelare i Aleksa Solevic och Leonard Halling-Ibo mot två unga förmågor, Romeo Myrthil och Sebastian Forsling. Det är ett lag som vill trycka upp tempot och spelar alltid aggressivt i 40 minuter, man är ofta med och pressar storlagen in i sista minuterna. Nyckelspelaren heter Barra Njie, en explosiv guard som spelar riktigt bra basket för tillfället. Nyckeln för oss blir att hålla Barra borta från ringen, han har en fin teknik och blandar detta med en atletisk förmåga, som gör att han är enormt duktig på att ta sig till ringen där han kan avsluta eller hitta passningar.
– Vi vill komma ut med hög intensitet i början av matchen och sätta tonen i vårt försvarspel. Vi vet att det är två lag som vill driva upp tempot så det kommer bli en rolig match för publiken och tv-tittarna att följa.

Fryshuset kommer till Nässjö med en stark insats mot BC Luleå i ryggen. Fryshuset var länge med i matchen, men fick till slut ge sig med 102-93. I säsongens tre tidigare möten har Nässjö vunnit med 99-81, 92-76 och senast 99-88.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser inte ut att ha några skador eller sjukdomar som stör uppladdningen.

Fryshuset väntas också kunna ställa upp med i princip bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget