Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Inför: Borås Basket vs Jämtland Basket

Det är en av de svåraste uppgifterna som väntar Jämtland Basket på lördagskvällen när man ställs mot Borås Basket på bortaplan. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 27 mars, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jämtland har ett utmanande schema under SBL:s avslutning med fyra av de sista fem matcherna mot lagen i den främre träffen i tabellen. På lördagskvällen är det en av de svåraste motståndarna, Borås Basket, som står på andra sidan och dessutom på bortaplan.

Jämtland har även kvar Borås ytterligare en gång i sista omgången också då på bortaplanen. Det skiljer fyra poäng mellan lagen till Västgötarnas fördel och Jämtland har fortfarande möjlighet att passera Borås men då krävs vinst i båda mötena. Jämtland vann med en poäng hemma i höstas och förlorade sedan den andra hemmamatchen straxt innan jul med fem poäng.

Jämtland behöver bevaka Borås trepoängsskytte som håller högsta klass. Borås är det lag i SBL som har högst procent bakom trepoängslinjen – det i kombination med att de också är det laget (förutom Norrköping) som bäst håller ner motståndarlagets distansskytte – gör dem svårslagna.

Laget har flera MVP-kandidater där point-guarden Marek Klassen, shooting-guarden Avery Woodson och centern DeAndre Davis alla är bland de absolut bästa på sin position i ligan.

Borås är det lag i SBL som producerar flest poäng framåt per match. Jämtland är samtidigt det lag som släpper in minst.

I Jämtlandslägret räknar man i nuläget med att ha tillgång till samtliga spelare inför Boråsresan. Zach Lewis ser ut att ha återhämtat sig från huvudsmällen han ådrog sig i Nässjö-matchen och är viktig för Jämtlandsanfallet med sin förmåga att sträcka ut motståndarförsvaret med sitt högprocentiga skytte.
– Vi fortsätter att träna bra och vinsterna under senaste månaderna har gett trygghet och självförtroende. Vi har tuffa matcher i serieavslutningen men det ger oss också rätt ingång till slutspelet. Att bevaka trepoängslinjen mot Borås är förstås viktigt samtidigt har de näst intill obegränsat med varianter i sitt anfallsspel så det handlar om att sätta ett totalförsvar och vara på tå hela tiden. Matchbilden mot Borås kan skifta från match till match vi får se hur Lördagsmatchen utvecklas och vi behöver ha ett balanserat anfallsspel med bra genomförande, säger Jämtlandscoachen Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland väntas få tillbaka Zach Lewis som missade senaste matchen mot Köping.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget