Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs BC Luleå

En match spelas i SBL under fredagskvällen där Fryshuset Basket får besök av BC Luleå. Köp hem matchen och se den direkt på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 26 mars, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I tisdags stod BC Luleå för en imponerande uppvisning på hemmaplan. Efter en stark andra halvlek lyckades man besegra topplaget Norrköping Dolphins med 101-87. Detta trots ett stort underläge under inledningen.

Under fredagen reser Luleålaget ned till Stockholm för säsongens fjärde möte med tabelljumbon Fryshuset Basket. Och då vill BC Luleå, förstås, fortsätta på den inslagna vägen.
– Man bara fortsätter. Det är inte så att man ritar kurvan från en match till en annan. Man får rita den från första träningarna och matcherna vi gjorde tillsammans fram till nu och se att vi utvecklas in mot slutspelet, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

BC Luleå och Fryshuset Basket har mötts tre gånger tidigare den här säsongen. Samtliga har resulterat i seger för Luleålaget. Och för att utfallet ska bli likadant i det fjärde mötet krävs det att BC Luleå matchar sin motståndares energi.
– Vi har testat på att komma ut platt i matcherna och vi har testat på när vi är riktigt högintensiva och har bra tryck i grejerna. Det är väldigt enkelt för oss att det är det vi måste jaga. Vi måste upp i den defensiva intensiteten i morgon (läs fredag), vara fokuserade offensivt och vidareutveckla det vi håller på med, säger Öqvist och fortsätter:
– Fryshuset jobbar hårt. Det är inte på något sätt så att det ser uppgivet ut på slutet av året. Det är fullt blås i 40 minuter och det gäller att vi matchar det.

Det har skett en del spelarbyten i Fryshuset Basket på sistone. Aleksa Solevic och Leonard Halling-Ibo har lämnat laget. In har istället spelare som Barra Njie, Romeo Myrthil samt Sebastian Forsling kommit.
– De har haft en del rotation i spelartruppen under året. I dagsläget öppnar det upp för ung talang att få chansen där ute. Romeo Myrthil (utlånad från RIG Mark) som är en ung driven guard som kommer in och får minuter. Sebastian Forsling från RIG Mark som är en stor och talangfull ung big guy – kul att följa hans resa, säger Öqvist och fortsätter:
– Men kanske framför allt Barra Njie som inte var med mot oss förra gången. En väldigt talangfull guard. Duktig en mot en-spelare och vass på att attackera korgen. Sen har de kvar det lite mer rutinerade gardet i Rami Ghanem, Elias Desport och även Samme Unger som sträcker golvet åt dem.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Inga rapporter om några skador eller sjukdomar i Fryshuset.

Luleå har samtliga spelare tillgängliga förutom Tope Arikawe som har lite skadeproblem och är osäker för spel.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget