Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: Köping Stars vs Jämtland Basket

Stärkta av den fina insatsen mot Luleå i fredags vill Köping Stars i kväll ta en första ”ärlig” seger mot SBL-konkurrenten Jämtland Basket hemma i Karlbergshallen. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 23 mars, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

En tidigare bokförd vinst kom som bekant utan att en svettdroppe klämdes fram efter walk-over (20-0) mot ett då coronasmittat jämtlandslag. Två tidigare ligamöten har slutat i Jämtlandssegrar.

Hur ska då Köping bärga segern i kväll, coach ”Jotti” Nikolaidis:
– Visa energi redan från start och sätta ett högt tempo med fart på bollen och med många kroppar i rörelse!

Givetvis även följa och utföra det som sätts upp i lagets gameplan. Som senast i segermatchen mot Luleå, en match där ”Jotti” imponerades av sina spelares förmåga att studsa tillbaka efter bedrövelsen i matchen mot Nässjö då Köping noterade lagets största förlustmarginal under ligasäsongen.

Skadade Michiel Petersen tvingas stå över även kvällens match, och frågetecken råder kring Ernests Kalve medverkan efter lårkakan mot Luleå. Däremot återkommer sannolikt centern Alexander Larsson från skada. Dessutom tar ytterligare ett nyförvärv, Erik Flood, från ligakonkurrenten Fryshuset plats i Köpings spelartrupp.
– När ”Jotti” hörde av sig var det självklart att jag skulle komma hit. Jag vill utvecklas och hjälpa laget till segrar, säger Flood.

”Jotti” Nikolaidis vet potentialen hos Erik Flood, samtidigt som den 22-årige guarden tvingas konkurrera om speltid på den allra tuffaste positionen i Köping Stars.
– ”Jotti” ger inga löften om speltid, och det är ärlighet som jag uppskattar. Man får den speltid som man förtjänar. Jag vill utvecklas och hjälpa laget till segrar.

Erik håller skyttet som sin bästa styrka, men var inte nöjd med sin tillvaro i Fryshuset där han inte trivdes och där han fick sparsamt med speltid.
– Här i Köping har jag fått ett jättefint bemötande och kommer till en bra spelartrupp.

Nu är han lagkamrat med bland annat Jonah Mathews och Craig Victor II som båda togs ut i Veckans lag i SBL efter de fina insatserna mot Luleå. Jonah leder även SBL:s poängliga med ett snitt på 21.2 poäng per match, även om det inte räknas officiellt då han inte spelat 50 procent av matcherna, vilket är ett krav. Craigs utnämning i Veckans lag är hans första.

Kvällens gäster Jämtland Basket har kanske den mest meriterade i Veckans lag, stjärncentern Cyril Langevine, med hela åtta utnämningar under säsongen. 20 poäng och tolv returer mot Nässjö senast imponerar. Något att bita i för ”Jotti” Nikolaidis gäng. Men Köpings coach har fler faktorer att ta hänsyn till i kartläggningen av motståndarna:
– De har individuellt skickliga spelare som gärna skjuter nära korgen, och som är starka i returtagningar.

Och så handlar i kväll det om brödramatchen Zekovic. Alan i Köping och Anes i Jämtland.
– Den här gången ska brorsan åka härifrån med en förlust, säger en bestämd Alan Zekovic i Köping Stars.

Bröderna har kontakt över telefon i princip varenda dag, och de gläds över att föräldrarna, mamma Jasminka och pappa Elmin, i kväll kan se brödramötet på plats i Karlbergshallen.
– De är jättetaggade, mest mamma som är den passionerade medan pappa är mer lugn, säger Alan.

Pappa Elmin vet ju att oavsett matchresultat står en Zekovic som segrare.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping saknar fortsatt Michiel Petersen som är skadad. Dessutom råder det frågetecken för Ernests Kalves medverkan efter den lårkaka han drog på sig mot Luleå. Centern Alexander Larsson väntas dock vara tillbaka.

Jämtland ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget