Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 12

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Keenan Gumbs, Nässjö Basket (3)
24-årige Gumbs gjorde en av säsongens bästa insatser när hans Nässjö besegrade Köping klart i tisdags. Gumbs som under säsongen snittar drygt 14 poäng per match, sköt i hela 29 poäng och noterades dessutom för bland annat sju returer på sina 28 spelade minuter.

G: Jonah Mathews, Köping Stars (3)
Riktigt stark match av Köping och framför allt Mathews i fredags, när laget lite överraskande slog Luleå på bortaplan. Mathews var planens gigant med bland annat 29 poäng i protokollet. Noterbart är att 23-åringen leder SBL:s poängliga med ett snitt på 21.2 poäng per match, även om det inte räknas officiellt då han inte spelat 50% av matcherna, vilket är ett krav.

F: Craig Victor II, Köping Stars (1)
26-årige Victor hade en fin vecka, trot att det blev både ris och ros för Köping som lag. Efter 21 poäng i förlusten mot Nässjö i tisdags, levererade Victor ännu en stabil insats i fredagens seger mot Luleå – 23 poäng och nio returer.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (6)
Den yngre av bröderna Gaddefors fortsätter att dominera ute på planen och helt klart blir han nyckelpjäsen ifall Södertälje ska stå som mästare senare i vår eller inte. I seriefinalen mot Norrköping satte 28-åringen bland annat 30 poäng och nio returer, vilket han följde upp med 22+13 mot Borås i fredags.

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (8)
Kvar sedan förra veckan. Mycket talade för en fysisk och jämn match mellan Langevines Jämtland och Nässjö i fredags, men ack så överlägsna Jämtland var. Lagets 22-årige stjärncenter levererade en ny högoktanig match med bland annat 20 poäng och tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget