Fotograf: Montage

Inför: Nässjö Basket vs Borås Basket

Basketmåndag på SVT sänds i kväll från Småland där tabellsexan Nässjö Basket får besök av trean Borås Basket. Matchen ser du på SVT24 – uppkast klockan 19.34!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 22 mars, kl 19.34
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

Nässjö Basket har gjort sig känt för sin ettriga och fysiska spelstil, vilket också talar sitt tydliga språk i statistiken. Laget är nämligen näst bäst på returer i SBL med ett snitt på 41.6 per match, endast Jämtland är värre med sina 42.3.

En stor del av förklaringen är unge forwarden Craig Lecesne och centern Dartaye Ruffin.
– Som coach har jag känt Craig sedan barnsben i Malmö och jag har aldrig sett en spelare som tränar lika mycket som den grabben. Craig är för mig en unik spelare. Det är väldigt få svenska spelare som kan kombinera hans storlek och fysik med den typen av offensiva arsenal, säger Nässjös tränare Joakim Källman till SVT Sport.

Ska Nässjö kunna bärga segern mot Borås i kväll gäller det med stor sannolikhet att man vinner kampen under korgarna, något som inte alls gick i fredagens bortamatch mot Jämtland, förlust med 93-70 och Jämtland var minst ett ett nummer för stort. Räkna dock med ett revanschsuget Nässjö-lag under måndagskvällen. I de tre tidigare matcherna mötena under säsongen har hemmaplan fällt avgörandet.

Borås har som lag en del att jobba på gällande returtagningen, men kan glädjas åt William Gutenius sjätteplats i den statistiken. Den 205 centimeter långe forwarden kan få en väldigt viktig roll i kväll.
– William har gjort en fantastisk säsong och jag ser en stor utveckling i framförallt hans fysiska spel. Han har blivit ett stort hot för Borås offensivt med sitt spel med ryggen mot korgen, berömmer Joakim Källman.

I Borås-lägret är man väl förberedda på en fysisk kamp:
– Jag tror det blir en match som kommer präglas av många kampmoment och troligen också en väldigt hetsig stämning på planen, säger Borås tränare Henrik Svensson.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Borås väntas ställa upp med ordinarie lag, notera fortsatt att långtidsskadade Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson saknas.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget