Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Fryshuset Basket

Tuffast möjliga utmaning väntar för Fryshuset Basket när laget under fredagskvällen ställs mot serieledande Norrköping Dolphins på bortaplan. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 19 mars, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins spelar ikväll fredag den fjärde matchen av fem under denna intensiva period och då är det Fryshuset Basket som kommer till Stadium Arena för sista gången den här säsongen. Norrköping har vunnit de tre tidigare mötena på ett bekvämt sätt, så nu vill man givetvis vinna även denna match för att inte tappa några poäng i kampen om förstaplatsen i grundserien.

När säsongen startade var Norrköping Dolphins något av ett oskrivet blad, men har verkligen visat vad man är gjorda av under tränare Mikko Riipinens ledning. Matchen ikväll är den 28:e i ordningen och därmed den femte sista i grundserien innan slutspelet sätter igång om en månad.

Fryshusets tränare Marko Milatovic plockade i februari upp 20-årige Barra Njie i ligalaget, sedan några spelare knoppats av och gått till andra ligaklubbar, och han har varit en riktig injektion och visat att han är fullt värdig sin plats. Norrköping kommer boostade efter de senaste segermatcherna och man är redo för att avsluta grundserien på bästa sätt.

Mikko Riipinen. Hur är känslan så här inför slutspurten av grundserien?
– Vi har tagit många steg framåt senaste veckorna så känslan är positiv, men vi har inte särskilt mycket tid att fundera på känslan med tanke på det täta spelschemat. Vi har flera saker vi vill förbättra inför slutspelet och har fullt fokus på att spela ihop oss och spela så bra vi kan som lag.

Förutom till seger, hur kommer du att coacha laget?
– Många saker kommer vara viktiga under matchen, precis som vid varje match. Vi vill få in Tyler (Flack) ännu mer i spelet och kunna vara flexibla i vårt spel som lag. Matchen kommer spelas i ett högt tempo, vi använder väldigt många spelare och vill göra det även under denna match. Försvaret i spelvändningarna kommer bli viktigt under hela matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping väntas ställa upp med ordinarie lag.

Inga rapporter om några skador eller sjukdomar i Fryshuset.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget