Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket vs Södertälje BBK

Efter förlust mot Norrköping i tisdags väntar veckans andra match för Södertälje BBK när de under fredagskvällen ställs mot Borås Basket på bortaplan. Toppmötet ser du självklart på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 19 mars, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

– Vi ställs mot ett av ligans bästa offensiva lag. Det blir ett test för oss att höja oss defensivt från Norrköpingsmatchen, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Norrköping Dolphins besegrade SBBK med 97-84 tisdags efter en stark insats från gästerna över 40 minuter. Södertälje är i vanliga fall SBL:s bästa lag från trepoängslinjen och snittar vanligtvis 40% på trepoängarna. I matchen mot Norrköping hade de dock vädligt dålig utdelning på sitt trepoängsskytte, endast fyra av 25 gick i. Men det som tränare Ludwig Degernäs var mest besviken på var försvarsspelet.
– Man kan alltid ha en dålig dag med skyttet, men att vi släpper in 97 poäng, det är inte tillräckligt bra. Vi behöver förbättra både 1-1 försvaret och lagförsvaret. Sen måste man credda Norrköping, de gör en väldigt fin match. De har ett väldigt bra lag och måste ses som favoriter i ett slutspel, säger Degernäs.

Borås Basket snittar mest poäng i SBL och har också ligans största hot på bakplan, kanadensiske guarden Marek Klassen som snittar 20 poäng per match för sitt Borås.
– De har farliga 1-1 spelare och deras toppspelare är väldigt samspelta, de fördelar bollen väldigt bra offensivt och de kommer säkert skjuta mycket utifrån. Så återigen, det defensiva jobbet, vi alla tillsammans, det kommer bli det viktigaste för oss, säger Degernäs.

Det står 1-1 efter de två tidigare mötena lagen emellan och Södertälje ligger på andra plats i tabellen och Borås ligger på tredje plats, fyra poäng bakom SBBK. För Södertälje blir matchen viktig för att hålla avståndet ner till Borås i kampen om tabellplaceringarna.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås kan ställa upp med ordinarie lag, notera två långtidsskador i Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson.

Södertälje åker till Borås med full trupp, undantaget Simon Skott som är hemma av privata skäl.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget