Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs BC Luleå

Först ut denna härliga basketvecka är måndagens E4-derby mellan Umeå BSKT och BC Luleå. Matchen ser du på SVT24 – uppkast klockan 19.34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 15 mars, kl 19.34
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SVT24 & SVT Play
💻 Livestatistik

Det är tätt mellan givarna för BC Luleå. I fredags lyckades Luleålaget vinna mot Jämtland Basket på hemmaplan efter dubbla förlängningar (95-93). Under måndagen väntar ett SVT-sänt norrderby på bortaplan mot Umeå BSKT.
– Fighterna kommer tätt och nu är det ett norrderby igen. Umeå borta brukar av tradition bli tuffa historier. Vi har vilat efter dubbla övertider i fredags, tränat två gånger under söndagen och förberett oss inför matchen, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Det är säsongens tredje möte mellan lagen som väntar. De två tidigare matcherna har BC Luleå vunnit – båda har spelats på hemmaplan. Men det är i skrivande stund oklart vilket lag Umeå BSKT kommer att ställa upp med. Västerbottensgänget har haft stora skadeproblem på sistone.
– Tuff uppgift! Jag tycker att Guim Exposito har lirat riktigt, riktigt bra nu på slutet. Vi får se vilka Umeå har med. De har brottats med skadeproblem på slutet, säger Öqvist.

På grund av det täta matchandet under mars månad hoppas Peter Öqvist få produktion från många händer under måndagen. Det ska hjälpa BC Luleå att orka i längden.
– Förhoppningen är att många lyckas så att vi kan utnyttja det och hjälpa varandra. Då kan vi få tryck och fart över 40 minuter. Det är ett tufft spelschema, även utan dubbla övertider, så vi måste hjälpas åt, säger han.

Vad talar för BC Luleå i den här matchen?
– Jag tycker att vi växer. Vi blir bättre och bättre defensivt. Kan vi fortsätta på inslagen väg så hoppas jag att det går vägen.

Amerikanske guarden Toure Murry har varit hemma i USA och blivit förälder för första gången. Därför har han missat de senaste matcherna. Murry anlände dock till Sverige under helgen.
– Han är på svensk mark nu om än inte i Luleå. Jag tror ändå att det är klokt att inte stressa. Han kommer upp i kväll (läs söndag), vi ska kolla hans fysiska status och hela den där biten innan det är läge.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå har haft en hel del skadeproblem på sistone och saknar fortsatt Germain Jordan (hemma i USA på grund av familjeskäl). Läget är oklart vad gäller Cole Welle (hand), Nathan Dawit (vad) och Jonathan Peleg (rygg).

Luleå får eventuellt tillbaka Toure Murry som varit hemma i USA, men nu är tillbaka i Sverige.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget