Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars vs Norrköping Dolphins

Efter ett par veckors uppehåll är det under tisdagskvällen dags för Köping Stars och Norrköping Dolphins att återigen bekänna färg. Matchen ser du självklart live på SBL Play – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 2 mars, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I kväll matchar Köping Stars igen – tre veckor efter att spelarna senast drog på sig matchlinnet i SBL. Norrköping Dolphins väntar hemma i Karlbergshallen efter en veckas vila för slitna kroppar, följt av fyspass och träningar med fullt manskap.

Ett osedvanligt långt speluppehåll, coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis. Fördel eller nackdel för Köping Stars?
– Nja, vi tappar lite av rytm och tempo men har i gengäld kunnat nöta mer på detaljer.

Det sistnämnda nog så viktigt då Köpings trupp under uppehållet kompletterats med Leonard Halling-Ibo, en powerforward hämtad från SBL-kollegorna Fryshuset. Han får dock enligt SBL-reglerna vänta på sin debut ytterligare två veckor.

Leo är lika spelsugen som CJ Jackson, Köpings pointguard, som under uppehållet hunnit med en sväng över till familjen i Kalifornien, men som återvänt för avslutningen av grundserien och ett stundande slutspel. Förra säsongen snuvades han ju på upplevelsen efter att coronapandemin stängt ned ligan.
– Det blir alltid lite extra när det drar ihop sig till viktiga matcher, säger CJ Jackson som gläds över att truppen stärkts under uppehållet.

CJ är övertygad om att potentialen finns hos manskapet i Köping Stars, och han lägger ingen frustration på att laget hittills har minusstatistik i vinst- och förlustkolumnen.
– Jag blickar aldrig bakåt, utan ser framåt. Vi har ett lag som blir bättre dag-för-dag, och med en allt mer stärkt lagkänsla.

Aldrig blicka tillbaka? CJ, du minns väl dina sagolika tjugo poäng enbart i slutperioden mot Jämtland Basket i senaste matchen?
– Jaså, var det tjugo? Nej, det är inget jag lagt på minnet.

Nu gäller det topplaget Norrköping Dolphins i kväll, som med 17 vinster har lika många poäng som serieledarna Södertälje BBK. Köping Stars har mött Norrköping två gånger i ligaspelet – båda matcherna i Norrköping och med förlust med åtta poäng i vardera match (87-79 och 94-86).

Klara förluster kan tyckas, men bakom siffrorna döljer sig bra insatser av Köping trots reducerat manskap. Flera av nyckelspelarna har saknats på grund av skador samtidigt som tränare ”Jotti” Nikolaidis i det senaste Dolphinsmötet såg tre (!) spelare i hans lag bli utfoulade.
– Vi var ganska nära i båda matcherna, så givetvis går vi givetvis för seger. Men det är ett bra lag vi möter.

Segerreceptet? ”Jotti” ser inte oväntat en kombination av flera faktorer. Försvarsmässigt gäller att snäppa upp efter en del tidigare mediokra insatser.
– Offensivt handlar det om att fortsätta skjuta bra. Vi är trea i ligan i trepoängsskyttet, och vi ska givetvis fortsätta att vara bland de främsta. Sen handlar det att ta kampen i en-mot-en-situationerna..

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping får i kvällens match undvara som tidigare nämnts nyförvärvet Leo Halling-Ibo, men även Jonah Mathews som tvingas till ett karantänuppehåll efter sin USA-utflykt under speluppehållet.

Norrköping har frågetecken för Kamau Stokes och Phil Carrs medverkan efter de hjärnskakningar dom åkte på mot Umeå för några veckor sedan. Nyförvärvet Tyler Flack väntas göra debut.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget