Fotograf: Montage

Inför: Borås Basket vs Umeå BSKT

Efter landslagsuppehållet i är det i kväll dags för match igen för Umeå BSKT när laget gästar Boråshallen och Borås Basket. Matchen ser du självklart live på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 2 mars, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Umeå kommer senast från ett dubbelmöte mot Södertälje BBK där laget förlorade båda matcherna. Den första med 93-67 och den andra med 86-66. Borås spelade senast mot Nässjö Basket i lördags och plockade hem en vinst med slutresultat 101-78.

Sist Umeå och Borås möttes var den 11 december. Under matchen var det jämna kamper och Umeå utmanade motståndaren. Dock räckte det inte hela vägen och Borås gick av planen som segrare, 98-78. När man tittar i tabellen hittar vi Umeå BSKT på åttonde plats med fem vinster och 17 förluster, och Borås uppe i toppen på tredje plats med 14 vinster och åtta förluster så här långt.

Redan tidigt under måndagen begav sig Umeå till Borås för att ladda upp på plats och acklimatisera sig på bästa sätt.
– Vi fick en bra resa till Borås och har haft en bra period under uppehållet då vi kunnat träna mycket. Det har funnits tid att jobba med grunderna och spelarna har visat härlig energi, inte minst våra rookeis har tränat riktigt hårt, säger Umeå-tränaren Boris Balibrea till VK:s basketblogg.

Att ställas mot Borås Basket på bortaplan är en av de tuffaste utmaningarna som går att få i SBL.
– Borås är ligans just nu mest formstarka lag, de har fem raka segrar och det har varit mot tufft motstånd då de slagit bland annat Norrköping och Södertälje. Vad vi än gör kommer de att skjuta bollen, det vi måste se till är att de inte får stå ensamma och ta sina skott, säger Balibrea.

Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås väntas ställa upp med samma lag som slog Nässjö i lördags.

Umeå saknar fortsatt Nathan Dawit vars muskelskada ännu inte har läkt, Germain Jordan är kvar hemma i USA på grund av familjeskäl och som om inte det vore nog så har senaste nyförvärvet Oliver Gehrke fått kasta in handduken på grund av en ny korsbandsskada.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget