Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Fryshuset Basket vs Jämtland Basket

Fryshuset Basket hälsar under fredagskvällen Jämtland Basket välkomna till Stockholm. Matchen sänds självklart live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 26 februari, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBLPlay.se
💻 Livestatistik

Uppdatering kl 19.20:❗ Sent återbud på grund av sjukdom gör att Fryshuset Basket-Jämtland Basket tyvärr sänds utan kommentator under den första halvleken.

Men kommentatorn som just nu roddar BC Luleå-Södertälje BBK kommer ta över när den matchen är slut.

Jämtland Basket har under landslagsuppehållet haft en hård träningsperiod för att klara det tuffa spelschemat i mars. Först ut är bortamötet mot Fryshuset Basket på fredag.

Landslagsuppehållet är över och SBL drar igång igen med två matcher i kväll fredag varav Fryshuset-Jämtland är den ena. För att klara av det tuffa spelprogrammet som väntar innan påsk där Jämtland spelar hela nio matcher på drygt en månad har laget gått på rätt hårt under ledning av fystränare Thomas Näsholm. Om truppen har fått tillbaka benen redan i kväll återstår att se.
– Det kändes nödvändigt att efter några vilodagar trycka på en del för att vi ska orka hela vägen framöver. Spelarna är så klart slitna men samtidigt spelsugna, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk som har varit i Riga och kunde som assisterande förbundskapten för Bosnien defilera hem gruppsegern i sitt EM-kval och säkrade därmed en plats i EM-slutspelet 2022.

Inför stängningsdags vad gäller spelarförstärkningar (på söndag) har Jämtland varit ofina nog att knyta till sig Fryshusets stjärnguard Aleksa Solevic. Solevic spelar dock inte i kväll utan beräknas vara spelklar till kommande helg – också mot Fryshuset som kommer till Östersund för ett dubbelmöte fredag – söndag, inkluderat den uppskjutna matchen från januari.

Fryshuset har även tappat en av sina bäste poängplockare Leonard Halling-Ibo (12 poäng per match) till Köping Stars. Det är dock inte denna säsong ”Frysen” ska vinna utan här byggs det på sikt där en uppsjö av egna talanger får stort utrymme. En av SBL:s mest intressanta spelare är guarden Barra Njie (född 2001), som har visat upp ett imponerande spel med bland annat 14 poäng och fyra returer i snitt på sina 6 matcher.

Jämtland är på förhand förstås favoriter, men Adnan Chuk är snabb att påpeka att utan rätt inställning är det lätt att gå på minor i årets liga:
– Vi är favoriter ja – men det hjälper oss inte när bollen är i luften nere i Hammarbyhamnen på fredag kväll. Om man är naiv och inte där mentalt så kommer problem att uppstå. Fryshuset har varit offensiva hela säsongen och varit med länge i princip samtliga matcher. Vi behöver vara noggranna, komma till bra avslut och sätta försvaret. Vi är så långt inne i säsongen att vissa saker ska gå automatiskt och det vi inte klarar av att genomföra nu blir svårt att hinna reparera till slutspelet, säger Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset har under uppehållet tappat Aleksa Solevic och Leonard Halling-Ibo.

Jämtland saknar Pierre Hampton, övriga ser ut att vara redo för match. Notera att nämnde Aleksa Solevic inte är spelklar förrän kommande helg.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget