Fotograf: Robin Svensson / Norrköping Dolphins

Bergström blir ny klubbdirektör i Norrköping

Norrköping Dolphins spänner bågen. Under måndagen blev det klart att David Bergström blir föreningens nye klubbdirektör.
– Jag är så hedrad och taggad, säger den 46-årige Dolphinsikonen.

Organisationen stärks upp. Rejält. David Bergström, ordförande i två år, tar klivet från styrelserummet till kontoret och blir Norrköping Dolphins nye klubbdirektör. Dessutom blir han vd för Norrköping Arena AB.
– Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Detta är otrolig roligt, spännande och stort för mig att föreningen vill ha mig i den rollen. Norrköping Dolphins har varit en så stor del av mig i princip hela mitt liv och nu ska jag styra skutan. Jag är så hedrad och taggad, säger David Bergström.

Det har varit en rätt lång process där Norrköping Dolphins styrelse arbetat noggrant och ödmjukt.
– Det känns, efter moget övervägande, rätt att nu ta nästa steg inför kommande utmaningar. Med David vid det praktiska rodret ser vi med stor entusiasm fram mot nästa steg i Dolphins utveckling, säger Jan-Peder Dareus, ledamot i styrelsen, och poängterar att David Bergström inte varit en del av processen.

Enligt föreningens stadgar kan inte arbetstagare sitta i styrelsen vilket innebär att David Bergström, från den dagen han inleder sitt arbete som klubbdirektör och vd, inte längre verkar som ordförande. Fram till nästa årsmöte kommer Jan-Peder Dareus, som vice ordförande, agera i hans ställe.
– Skälet till att vi nu väljer att anställa David är för att vi i styrelsen ser att vi rätat ut ekonomin på ett bra och stabilt sätt. Praktiskt innebär detta att David kommer att jobba heltid inom Dolphins och det betyder av förståeliga skäl massor för klubben. Att ha honom på plats dagligen kommer underlätta arbetet för samtliga och vi kommer på ett smidigare och proffsigare sätt fortsätta resan vi startat. Att det just är David som sätter sig på klubbdirektörsstolen var en självklarhet för oss. Vi har givetvis också pratat med anställda och det har inte varit något snack om vad personalstyrkan vill – David har varit det givna valet. Han känner föreningen mer än någon annan och har dessutom en stor erfarenhet av sporten samt vet hur han ska leda, säger Jan-Peder Dareus.

David Bergström har en gedigen basketkarriär i ryggsäcken med bland annat tolv år i Norrköping Dolphins herrlag, framgångar med landslaget och proffs-sejourer i Frankrike och Belgien. Den 9 december 2018 blev han den första i föreningens historia att få sitt linne, den klassiska nummer elva, upphissad i Stadium Arena.
– Jag har under mina två år som ordförande kunnat få en bra blick över hur organisationen ser ut. Vi gör mycket bra, men kan – som alla arbetsplatser – också bli bättre. Vi är en av Sveriges finaste föreningar och har inlett en spännande resa på många håll, säger David Bergström.

Ett drömjobb?
– Absolut. Dolphins är klubben i mitt hjärta och att få verka som klubbdirektör i den är förstås väldigt häftigt. Men jag är också ödmjuk och vet att det krävs mycket jobb och ett stort engagemang.

I mitten av mars är planen att David Bergström gör sin första arbetsdag som klubbdirektör i Norrköping Dolphins och vd för Norrköping Arena AB.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget