Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Fryshuset Basket

Ligafemman Nässjö Basket ställs i kväll mot jumbon Fryshuset Basket. Matchen ser du som alltid bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 12 februari, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBLPlay.se
💻 Livestatistik

Efter ett par matcher på resande fot är Nässjö nu tillbaka hemma i Sporthallen där Fryshuset väntar under fredagskvällen.
– Fryshuset har endast tagit en seger under säsongen och självklart står vi som favoriter i denna match. Men vi vet att det finns mängder av hot i detta unga lag och det är ett lag som jobbar stenhårt för varandra i 40 minuter. Därför är det otroligt viktigt att vi kommer ut lika aggressivt från början som vi gjorde uppe i Stockholm senast vi mötte Fryshuset (92-76 till Nässjö). Kan vi sätta vår prägel på matchen från början så hoppas vi att det kommer flyta på i resten av matchen också, säger Nässjö-tränaren Joakim Källman.

Nässjö kommer från bortamatcher mot Umeå, Jämtland och Luleå där det blivit tre förluster. I de senaste hemmamatcherna har det dock blivit segrar mot först Borås och sedan Norrköping. Fryshuset har som sagt endast en seger under säsongen och kommer från förlust hemma mot Luleå i tisdags, 92-66.

Joakim Källman igen:
– Spelare att se upp med i Fryshuset är Elias Desport och Aleksa Solvevic. Den förstnämnda är en stor spelare med mycket fina defensiva egenskaper. En spelare som kan spela 1-1 försvar på i stort sätt varje spelare i SBL. Elias är också en spelare som har ett stort offensivt register. Han kan skjuta utifrån, spela med ryggen mot korgen och är väldigt effektiv i pick o rull situationer.
– Lagets spelfördelare är gamla Nässjö spelaren Aleksa Solevic. En spelare att se upp med såklart, hans blick för spelet och hans basket IQ är på riktigt hög nivå. Aleksa kan skapa för sig själv men också för andra med sitt skillset och sin fysik. Vi behöver jobbahårt på honom i 40 minuter och sätta honom i så svåra situationer som möjligt för att försöka sakta ner hans offensiva produktion.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Fryshuset kom till spel utan Barra Njie senast.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget