Fotograf: Dan Sederowsky (montage)

Inför: Köping Stars vs Jämtland Basket

För första gången under säsongen får Köping Stars besök av Jämtland Basket. Tisdagens match ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 KÖPING STARS 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 9 februari, kl 18.34
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jonah Mathews var laddad inför sin debut i Köping i bortamötet med Jämtland vid årsskiftet: Men debuten uteblev när Köping fick vända hem från Östersund med en wo-seger mot coronadrabbade Jämtlandslaget.

Efter skytte-showen i avslutningsperioden mot Umeå BSKT i fredags har Mathews sett fram mot ett nytt försök att mäta sina krafter med jämtarna i kväll. Men tyvärr, nu har han dragit på sig en skada. Jonah kom linkande till kompisarnas träning i går kväll.
– Jag landade olyckligt vid söndagsträningen, och har en rejält stukad fot. Något spel mot Jämtland blir det inte för min del, säger Mathews.

Givetvis ett avbräck för Köping – särskilt efter att Jonah Mathews släppte loss ett grymt poängsskytte i avslutningsperioden mot Umeå i fredags. Helt makalösa 23 poäng i perioden, därav Köpings samtliga avslutande 18 poäng.
– Han har det där skyttet i sig, säger tränaren Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Men det räckte inte till seger. Jonah tog även matchens sista skott från halva planen med en sekund kvar:
– Bollen gick rakt mot plankan och korgen, och jag trodde att bollen skulle gå i – i så fall för en förlängning av matchen, säger Jonah Mathews.

Köping Stars alla supporters suckade djupt när bollen tog i plankan och ringkanten och ut… Jonah Mathews nådde 36 poäng i matchen mot Umeå vilket tog honom in i Veckan SBL-lag för andra gången.

Nu finns tid att läka skadan under landslagsuppehållet för EM-matcher, som för Köping Stars del innebär ett uppehåll på 18 dagar.
– Det kommer faktiskt lägligt, vi är ganska slitna, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Först ska dock Köping ge gästerna från Östersund en rejäl match i kväll i Karlbergshallen. Bortsett från tidigare wo-segern handlar det om ett revanschmöte. Jämtland vann nämligen första SBL-mötet mot Köping hemma med 89-82.

För revansch krävs att Köping snäppar upp försvarsspelet.
– Det har varit lite si och så med det under de senaste matcherna, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Jämtland är det lag i SBL som skjuter mest tvåpoängare, och för Köping Stars gäller att fysiskt stå upp mot motståndarna. Inte minst mot Jämtlands Cyril Langevine som är ett återkommande namn i ”Veckans lag” och som nämns som en möjlig ”Årets center” efter att nu toppa ligan i returtagningar (drygt 12 i snitt).
– Vi måste också kontrollera tempot, avslutar ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Förutom nämnde Jonah Mathews så är det mycket osäkert ifall centern Alexander Larsson kommer till spel.

Jämtland har samtliga spelare tillgängliga.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget