Fotograf:

Inför: Borås Basket vs Södertälje BBK

Basketmåndag är tillbaka med en mycket intressant toppmatch mellan de regerande mästarna Borås Basket och Södertälje BBK. Se matchen på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 8 februari, kl 19.34
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SVT24 och SVT Play
💻 Livestatistik

I fredags tog Södertälje en tajt seger mot Jämtland. Redan under måndagskvällen har det blivit dags för match igen när ett skadedrabbat Södertälje beger sig till Borås. Matchen sänds på SVT24/SVT Play med start klockan 19.34.

Det var en jämn och tuff match i fredags när Södertälje efter en dramatisk avslutning kunde vinna mot Jämtland med 77-75.
– Jag tycker att vi spelade en solid basket, det är inte lätt utan Dino (Pita) och Anton (Gaddefors). Vi visade stor karaktär och spelarna gjorde mer än man kunde begära. Jag tycker vi hade bra balans och Viktor Gaddefors och Lazar Radosavljevic ska ha beröm för sitt spel under egen korg mot stora killar, säger Södertäljes assisterande coach Sergi Brugué Garcia.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

Bara ett par dagar senare är det dags för match igen för SBBK, den här gången är det Borås som står för motståndet. Lagen har spelat mot varandra två gånger tidigare den här säsongen och har en vinst var. Det är ett något sargat Södertälje som åker till Borås. Dino Pita är fortfarande skadad, Samuel Berkelund skadade sig under matchen mot Jämtland och det är oklart om han kommer spela. Det är även fortsatt frågetecken kring Anton Gaddefors som på grund av en smäll mot benet vilade i matchen mot Jämtland.

Borås Basket ligger för närvarande på en fjärdeplats i SBL och har två raka segrar. De spelade ingen match i helgen men stod för en stabil seger mot Köping Stars i tisdags. I den matchen stod som vanligt Borås kanadensiske guard Marek Klassen för gedigen insats med 21 poäng (han snittar 19.2 poäng). Men även den egna produkten John Brändmark hade en riktigt bra match mot Köping, han stod för sin högsta notering hittills den här säsongen med 18 poäng. Under korgarna kommer Södertälje behöva hantera William Gutenius och Dre Davis som har för vana att både riva ner returer och göra poäng.
– De är väldigt samspelta, framför allt deras förstafemma, som är väldigt stark med Marek Klassen i spetsen. De har byggt ett lag med många offensiva hot som är bra 1-1 spelare, det gör att man inte bara kan fokusera på en spelare. Dessutom har de många duktiga skyttar. Vi behöver tvinga dem att skjuta från lägen de inte är bekväma, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås saknar långtidsskadade Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson.

Södertälje kommer fortsatt till spel utan Dino Pita. Frågetecken finns även för Samuel Berkelund och Anton Gaddefors.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget