Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: Umeå BSKT vs Köping Stars

Umeå BSKT hälsar Köping Stars välkomna till Umeå Energi Arena. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 5 februari, kl 19.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Umeås senaste SBL-match var mot Jämtland Basket på bortaplan i tisdags. Matchen slutade med en förlust, slutresultat 85-79. Köping Stars kommer senast från en match mot Borås Basket där de förlorade med 95-88. Sist Umeå och Köping stod inför varandra var strax innan årsskiftet. Då hade Umeå det kämpigt med både anfalls- och försvarsspelet. Matchen slutade med en förlust för Umeå, 97-77.

I tabellen ligger de två lagen precis bredvid varandra, Umeå på åttonde plats och Köping på sjunde plats. Umeå har fyra vinster samt 14 förluster och har hittills lyckats plocka hem åtta poäng. Köping Stars har åtta vinster och 12 förluster bakom sig. Laget har hittills lyckats plocka hem 16 poäng.

Efter att ha förlorat de två tidigare matcherna mot Köping klart är det ett Umeå som vill ändra på det i kväll, men det blir tufft då man fick stjärnan Nathan Dawit vadskadad senast.
– ”Nate” blir borta i alla fall ett par veckor, så han missar de kommande matcherna, säger Umeå-coachen Boris Balibrea till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Vi säger inte att vi är ute efter revansch mot Köping, det handlar mer om att hålla uppe den fina känslan vi haft i de tre senaste matcherna där vi vunnit två och var nära Jämtland i den tredje. Mot Köping krävs hårt jobb med solitt försvar och att vi kan blockera ut bra i returtagningen, klarar vi det så kan vi tävla och har chans på en vinst. Köping är nog det lag i ligan som gör flest enkla poäng, de springer golvet väldigt bra, har bra skyttar och gör mål på andrachanser.

Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå kommer till spel utan skadade Nathan Dawit, dessutom är Germain Jordan fortsatt hemma i USA av familjeskäl.

Köpings center Alexander Larsson fick kliva av matchen mot Borås i tisdags och spelar inte i kväll. Detsamma gäller Muorwell Muorwel som inte är med på resan till Umeå.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget