Fotograf: Montage

Inför: BC Luleå vs Nässjö Basket

BC Luleå vill tillbaka på vinnarspåret direkt mot Nässjö Basket. Och vägen dit ska gå genom ett mer disciplinerat försvarsspel. Torsdagens match ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 BC LULEÅ 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Torsdag 4 februari, kl 18.34
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I måndags kollapsade BC Luleå i den fjärde perioden mot Norrköping Dolphins. Under torsdagen är planen att Luleålaget ska studsa tillbaka när man tar emot tabelltrean Nässjö Basket.
– Jag tänker att det är en härlig uppgift att studsa tillbaka på. Vi är så klart inte supernöjda med vår match mot Norrköping. Det finns saker vi vill skära i, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist.

Vad är det som måste bli bättre från matchen mot Norrköping?
– Det finns två nivåer. Dels är det rent individuellt att vi skär i våra misstag. Som grupp har vi lite för många av dem. Det gäller genom den här säsongen att försöka ta bort de individuella misstagen. Kollektivt är det vår hjälpsida som behöver bli bättre. Positionering på svag sida måste bli bättre.

BC Luleå och Nässjö Basket har mötts två gånger hittills under säsongen 2020/21. Eller egentligen bara en gång. Den första matchen, som skulle spelats i Luleå Energi Arena i höstas, vann Smålandslaget på walk-over när det fanns befarad smittspridning av covid-19 i BC Luleå.

Det andra mötet vann Peter Öqvists mannar nere i Nässjö.
– Nässjö har gjort det bra i år. Bra size, bra atletism och krigar på defensivt. Det är en bra uppgift, säger Öqvist.

Vad lärde vi oss av segern mot Nässjö?
– I en grundserie känner man på varandra. Man ser vad de vill försöka utnyttja mot oss och vad som funkar mot dem. Vi känner att vi vet var vi vill attackera dem. Samtidigt har vi en bild av vad de gjorde förra matchen för att straffa vårt försvar och försöker förbereda oss för det.

Vi pratar mycket om förmågan att kunna studsa tillbaka. Hur viktigt är det?
– Superviktigt. Det är en mästarkvalitet att kunna göra det. Att kunna ta en förlust och sedan studsa tillbaka snabbt. Det behöver man om man ska kunna gå långt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå saknade Tim Kearney mot Norrköping i måndags, oklart ifall han är tillbaka ikväll.

Nässjö dras fortsatt med lite skador men Keenan Gumbs var tillbaka senast.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget