Fotograf: Zenith80

SBL presenterar Zenith80

Zenith80 är ett svenskt företag som under lång tid utvecklat ett nytt populärt digitalt quiz-koncept lämpligt för bland annat idrottsföreningar och organisationer. Zenith80 är quizet som ger 80% tillbaka till föreningarna.

Quizet ger en ny underhållande händelse där föreningen själv bestämmer när quizet ska användas, som under vilken veckodag, före, under eller efter en match – och konceptet ger samtidigt mycket enkelt en positiv inverkan på ekonomin och är helt digitalt, vilket är positivt i dessa tider.

Lite historik, om varför!
Under 1900-talet växte idrottsrörelsen i Sverige och inte minst bland barn och ungdomar där det öppnades möjligheter till ett aktivt idrottsliv med alla de fördelar som det för med sig. Såsom bättre hälsa, kamratskap och för den elitinriktade kanske även social och ekonomisk framgång, men detta skulle naturligtvis finansieras.

Föreningarna började ofta sälja lotter och adventskalendrar som oftast de minsta gick runt och sålde bland grannar och släktingar. 1989 lanserades Bingolotteriet, som blev starten på en mycket framgångsrik aktivitet för föreningarna att kunna tjäna extra pengar, men den frivilliga arbetsinsatsen växte, på gott och ont. Försäljningen bidrog på ett bra sätt till föreningens ekonomi, men det blev allt svårare att sälja produkterna och det tog dessutom mycket tid från idrotten. Många ungdomar och deras föräldrar började tröttna.

Idén om Zenith80 uppstod under 2015 då resan med att bygga upp ett nytt roligt och spännande kunskaps quiz inleddes. En tävlingsform med inriktning att ge idrottsklubbarna ett komplement och en hjälpande hand, avlasta föräldrar och medlemmar och dessutom kanske lätta på försäljningsbördan.

När nu Zenith80 lanseras är klubbarna de stora vinnarna som faktiskt tilldelas 80% av alla insatser. Medlemmar, fans, familj och vänner kan nu känna mindre tryck att köpa produkter man kanske inte alltid ser ett stort behov av. Istället kan man helt frivilligt, från var man än befinner sig i världen och så ofta man vill, stötta sin förening och tävla.

Nu i ett intressant, lärorikt och roligt kunskapsspel, oftast med anknytning till den egna föreningen, på mobiltelefonen, plattan eller datorn.

Nyfiken på att veta mer om Zenith80? Kika gärna in på deras hemsida där du kan läsa mer om konceptet.

Dela inlägget