Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 5

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (4)
Grym insats av 26-årige Dawit när Umeå tog säsongens tredje seger mot Nässjö (92-82) i tisdags. Dawit som tidigare under säsongen skjutit i 32 poäng i två matcher stod nu för hela 36 poäng på lite drygt 33 spelade minuter – imponerande.

G: Barra Njie, Fryshuset Basket (1)
I blott sin fjärde ligamatch så blev det en riktig fullträff för 20-årige Njie mot Köping i lördags. Njie stod inte bara för fin-fina 24 poäng framåt utan slet även ner åtta returer på drygt 32 minuters speltid.

F: Ernests Kalve, Köping Stars (1)
Köpings “veteran” visade framfötterna rejält i helgen när Fryshuset besegrades med 93-86. 33-årige Kalve var mycket effektiv genom att bland annat skjuta i 19 poäng på endast 18 spelade minuter, dessutom fem returer och tre assists i protokollet.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (4)
25-årige Larrier fortsätter vara oerhört nyttig för sitt Norrköping. När Södertälje besegrades i fredags stod 25-åringen för bland annat 23 poäng och sju returer, och i tisdagens match mot Jämtland blev det en “dubbel-dubbel” för amerikanen: 15 poäng och tio returer.

C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (3)
29-årige Ruffin och hans Nässjö hade visserligen en tung vecka med dubbla förluster, men Ruffin levererade ändå på planen med 20 poäng och åtta returer mot Jämtland. Mot Umeå tidigare i veckan blev det bland annat tolv poäng, på begränsat med speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget