Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Jämtland Basket

Norrköping Dolphins hälsar under tisdagskvällen Jämtland Basket välkomna till Östergötland och Stadium Arena. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 26 januari, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins står inför ett eldprov som heter duga med sju matcher på 21 dagar och man spelar i kväll den andra matchen av de sju då Adnan Chuks Jämtland Basket står för motståndet.

Norrköping kommer från en smärtsam förlust mot Nässjö Basket i fredags (71-67) medan Jämtland spelar sin första match för året eftersom man åkte på en ”covid-19-torsk” mot Köping Stars i början av 2021. Matchen mot Nässjö var som vanligt en stökig tillställning med en typ av basket som passar Nässjö mycket bra, men det som oroar är Kamau Stokes skada och sättet som matchen genomfördes på vilket innebär att Norrköpings coach Mikko Riipinen får användning för sitt pedagogiska och taktiska kunnande för att få spelarna tillbaka på rätt spår igen.

Norrköping Dolphins har på de två tidigare mötena lagen emellan två niopoängssegrar, något som kan komma att bli väl så viktigt fram i vårdagarna och man går självklart för att ta hem den tredje raka vinsten.

Mikko Riipinen. Vad hinner ni göra för att ”komma upp på banan” igen inför matchen mot Jämtland Basket?
– Vi håller oss till den planering vi gjort tidigare. Vi har hunnit utvärdera förra matchen. Vi har gjort några justeringar i vårt spel och förberett oss för nästa match.

Hur går tankarna inför fortsättningen med detta mycket tuffa spelprogram?
– Det är klart att det är en tuff period som väntar vårt unga lag. Vi har vetat om schemat länge och har förberett oss för denna period på flera olika sätt. Vi kommer behöva klara av att analysera matcher i korthet för att sedan gå vidare till nästa. Vi behöver också utvecklas som lag hela tiden. Vi kommer ge allt vi har i varje match.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Efter nästan en månads speluppehåll på grund av covid-karantän är nu Jämtland Basket redo för match igen borta mot SBL-tvåan Norrköping Dolphins.

Det var dagen innan hemmamatchen mot Köping i början på januari som några i Jämtlandstruppen uppvisade symtom och testade positivt för covid-19. Efter att Jämtland samma dag testade resterande truppen var det ytterligare ett par spelare som var positiva. Det innebar att Jämtland förlorade matchen på walk over och att hela truppen sattes i karantän. Både matchen mot BC Luleå borta och Fryshuset hemma har därefter flyttats till mars.

Nu är samtliga friska och Jämtland har haft en dryg veckas träning inför omstarten på i kväll då Jämtland åker till Norrköping.
– Det är en speciell säsong med speciella förutsättningar. Vi är glada att alla är tillbaka och vi har hanterat situationen utifrån de rekommendationer vi fått. Nu hoppas vi förstås att inte vi eller något annat lag drabbas ytterligare så att vi kan fullfölja matcherna enligt schemat. Det kommer att bli många matcher på kort tid under en period vilket lagen får räkna med och planera för, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Jämtland positionerar sig på sjunde plats i SBL i nuläget, men har då alltså några matcher mindre spelade än de flesta. Formen är efter nästan en månads uppehåll förstås något osäker.
– Jag tycker vi har hanterat detta så bra som möjligt. Spelarna längtar efter att få spela match igen. Det tar förstås ett tag innan vi är tillbaka fysiskt efter en längre period utan träning, så vi får se hur vi agerar under match men viljan finns där och vi fokuserar på att bli bättre varje dag. Tabelläget är inget vi funderar så mycket på just nu, säger Jämtland-tränaren Adnan Chuk.

Jämtland har 0-2 mot tisdagens motståndare Norrköping Dolphins där båda matcherna slutat med förlust med nio poäng. Båda matcherna var dock jämna och avgjordes i slutskedet.

Norrköping har 13 segrar på de första 17 matcherna och är kanske tillsammans med Nässjö Basket de lag som överraskat mest positivt i SBL hittills. Hemma i Stadium Arena är det endast Södertälje BBK som lyckats besegra östgötarna. Den starka startuppställning har fått oväntat bra hjälp från ”bänken” där Felix Terins tillsammans med i första hand Lucas Lindh, David Jolinder och Hampus Åhlin bidrar med värdefulla minuter.
– Dolphins har många offensiva vapen där det inte går att fokusera på enskilda spelare för mycket. Vi behöver göra jobbet defensivt spela varje position som det vore den sista och undvika att släppa öppna skott och lätta poäng. Offensivt behöver vi hjälpa varandra för att komma till så bra avslut som möjligt med mycket energi och rörelse, säger Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping fick amerikanen Kamau Stokes skadad senast mot Nässjö.

Jämtland har samtliga spelare tillgängliga.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget