Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 4

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Avery Woodson, Borås Basket (1)
Veckans kanske mest givna plats, eller? 27-årige Woodson och hans Borås föll visserligen borta mot BC Luleå i fredags med 100-93, men Woodson stod för en av säsongens främsta insatser så här långt med bland annat hela 39 poäng i protokollet – säsongsbästa i SBL!

G: Toure Murry, BC Luleå (1)
31-årige Murry har fått utstå en del kritik under den första halvan av säsongen, men när Luleå i fredags tog en tung seger hemma mot Borås Basket så visade Murry verkligen sin stora kapacitet – 30 poäng på knappt 25 spelade minuter är mycket fina siffror.

F: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (3)
Den äldre av Bröderna Gaddefors visade gryende form i förra veckans matcher där Södertälje återigen imponerade stort. 31-årige Anton inledde med att skjuta i 25 poäng mot Borås i onsdags (på 26 minuter), och följde sedan upp det med hela 32 poäng i segermatchen mot Köping under fredagen. Insatserna tog 31-åringen upp på tredje plats i poängligan med ett snitt på 18.6 poäng per match.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (4)
Oj vilken form 27-årige Viktor Gaddefors är i för tillfället, leder poängligan (snittar 19.7 poäng) och dominerar i match efter match. När Södertälje avfärdade Borås i onsdags satte 28-åringen bland annat 23 poäng och tog sju returer, mot Köping i fredags blev det 29 poäng och elva returer.

C/F: Elias Desport, Fryshuset Basket (1)
28-årige Desport syns sällan göra insatser som sticker ut även om han är en mycket nyttig och pålitlig kugge för sitt Fryshuset. Det blev förlust mot Umeå BSKT för liganykomlingarna (84-74), men Desports hela 18 returer (tangerat säsongsbästa i SBL) och elva poäng går inte obemärkt förbi och belönas välförtjänt med en plats i veckans lag.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget