Fotograf: Montage

Inför: Fryshuset Basket vs Umeå BSKT

Kampen om den sista slutspelsplatsen i SBL går vidare när nionde placerade Fryshuset Basket under fredagen får besök av åttan Umeå BSKT. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 22 januari, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter en period utan matcher för Umeå BSKT är det äntligen dags igen. I kväll gästar Umeå Fryshuset Basket.

Sist lagen stod inför varandra var i december på Umeås hemmaplan. Dessvärre slutade den matchen med en förlust, slutresultat 77-66 till Fryshuset. Umeås senaste match var i början av januari mot Norrköping Dolphins där laget tyvärr inte räckte till, slutresultat 97-73. Fryshuset stod senast inför Nässjö Basket där motståndarna lyckades plocka hem segern.

Umeå BSKT ligger fortfarande på en åttonde plats i tabellen med två vinster och 13 förluster. Fryshuset är strax bakom på nionde plats med en vinst och 14 förluster.

Trots det extra långa uppehållet mellan matcherna har Umeå BSKT inte legat på latsidan. Huvudtränare Boris Balibrea berättar hur laget tränat hårt och är förberedda på en tuff match mot Fryshuset:
– Fryshuset är ligans bästa lag när det gäller att springa på snabba uppspel, så det gäller att vara redo att snabbt komma tillbaka i försvar och snacka med varann. Vi måste ha kontroll på Aleksa Solevic, stå emot deras starka en-mot-en-attacker, vi måste också vara beredda på Fryshusets nya unga talangfulla och atletiska spelare, säger Balibrea till VK:s basketblogg.
– Fokus i 40 minuter är vad som gäller. Jag hoppas vi kan sätta våra öppna skott och göra mer poäng än hemma mot Fryshuset, det var en av våra sämsta match den här säsongen. Nu ska vi skjuta med högre procent, laget redo, mentaliteten och stämningen är bra så vi ska kunna göra en bra match.

Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar i laget.

Umeå saknar amerikanen Germain Jordan som åkt hem till USA på grund av familjeskäl. Oklart när han kommer tillbaka.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget