Fotograf: Bildbyrån (montage)

Stjärnan tillbaka i SBL – klar för Luleå

Förra året blev han ”Årets forward” och ”Årets försvarare” i SBL. Nu står det klart att landslagsforwarden Denzel Andersson, 24, återvänder till BC Luleå. Samtidigt lämnar A.J. Davis klubben.

Sent under tisdagskvällen blev det klart. 24-årige landslagsforwarden Denzel Andersson kommer tillbaka till klubben som han tidigare gjort fem säsonger med.
– Det är kul att vara tillbaka! Hemma är alltid hemma, säger Denzel Andersson.

Under fjolårssäsongen snittade Andersson imponerande 14.7 poäng, 6.9 returer och 1.7 blockar per match med BC Luleå. De siffrorna gjorde att han utsågs till ”Årets forward” och ”Årets försvarare” i SBL Herr. Därför fick han även chansen att skriva på för det italienska laget Varese inför säsongen 2020/2021.

Men efter att kontraktet med Varese bröts i december har Denzel Andersson befunnit sig i Norrbotten och tränat med BC Luleå.
– Jag har inte fått några nya lockande erbjudanden från utlandet. Samtidigt har jag alltid trivts i Luleå. Jag ser det inte som ett nederlag att komma tillbaka hit, säger Andersson.

Den 203 centimeter långe Andersson kommer direkt in i BC Luleås trupp och behöver knappast någon startsträcka innan han är redo för spel.
– Jag får spela elitbasket tillsammans med ett gäng kompisar. Det blir en väldigt kort startsträcka för mig eftersom jag redan kan det mesta av det laget gör spelmässigt också.

Denzel Andersson fortsätter:
– Det enda negativa med att komma tillbaka hit är att en annan kille i laget heter Denzel (George). Han får byta namn nu (skratt).

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson har haft kontakt kontinuerligt med Denzel Andersson sedan han kom tillbaka till Luleå. Mosesson understryker betydelsen av att få in honom i laget igen.
– Vi har haft kontakt med Denzel under tiden som han varit hemma. När det öppnade sig en möjlighet så är det självklart att vi tar den. Det blir en jättebra förstärkning för oss, säger Mosesson och fortsätter:
– Vi har en uppgörelse med Denzel som båda parter är jättenöjda med. Denzel kommer in i laget direkt och kan klubben utantill. Han är redo och det är bara att trycka på on-knappen.

***
BC Luleå avslutar också kontraktet med A.J. Davis. Totalt gjorde den amerikanske forwarden 14 matcher med BC Luleå, men kontraktet för säsongen 2020/2021 har nu avslutats.
– Vi tackar A.J. Davis för hans tid med oss och önskar honom lycka till i framtiden, säger Lars Mosesson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget