Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 3

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Dino Pita, Södertälje BBK (1)
32-årige Pita har blandat och gett under den första delen av säsongen, men mot BC Luleå i söndags visade Pita vilken stor kvalité han besitter med att bland annat skjuta i säsongsbästa – 24 poäng på lite drygt 27 spelade minuter.

G: Jonah Mathews, Köping Stars (1)
Mycket lovande debut för 22-årige Mathews mot Norrköping Dolphins i fredags, även om det blev förlust för hans Köping med 94-86. Mathews sköt visserligen lite si och så, men bokfördes trots allt för fina 25 poäng och bland annat fem returer.

F: Phillip Carr, Norrköping Dolphins (2)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Carr var högeffektiv när hans Norrköping besegrade Köping. Carr satte 7/9 skott, totalt 17 poäng och slet även ner nio returer.

F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (5)
Ramstedt har haft lite skadeproblem de senaste veckorna, men ser nu ut att vara tillbaka i gammalt gott slag. I matchen mot Köping var 25-åringen återigen en av de tongivande spelarna i Norrköping med sina 21 poäng och åtta returer.

C/F: Craig Lecesne, Nässjö Basket (1)
23-årige Lecesne gjorde sin i särklass bästa insats för säsongen när hans Nässjö i fredags besegrade Borås med 87-81. Lecesne imponerade rejält med en fin “dubbel-dubbel” som belöning: 27 poäng och tio returer – en given plats i veckans lag!

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget