Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket vs Borås Basket

Det är uppdukat för en spännande match i Nässjö Sporthall under fredagskvällen när hemmalaget Nässjö Basket får besök av Borås Basket. Matchen ser du live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 15 januari, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

När fjärdeplacerade Nässjö i kväll tar emot ligatrean Borås hemma i Nässjö Sporthall så gör man det med ett nytt ansikte på planen – 24 årige Sheriff Drammeh är nämligen klar för klubben. Om alla papper hinner komma i ordning så gör han debut under fredagskvällen.

Drammeh spelade i fjol för Södertälje BBK i SBL och startade ett antal matcher. Närmast kommer han från spel i Spanien och laget Palma som huserar i LEB Gold. Drammeh är tänkt att ersätta Edvin Stark som gått tillbaka till Ockelbo Basket efter att ha haft ett korttidskontrakt med Nässjö, dessutom är det nu definitivt att Valter Lindström missar resten av säsongen.

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman inför kvällens match:
– Första hemmamatchen 2021 och vi får ett riktigt tufft besök av svenska mästarna Borås Basket. Borås startade säsongen knackigt efter att ha fått skador på flera nyckelspelare men sedan växlat upp ordentligt. Dock blev det förlust senast mot Norrköping där Borås inte fick stopp på Norrköpings skytte.
– Nyckeln i Borås spel är deras ytor som de skapar för varandra. Genom att hela tiden ha fem bra skyttar på planen är Borås duktiga på att sätta spelare i bra lägen och att attackera när golvet är utdraget. Så antigen så får vi se till att krympa Nässjö Sporthall några meter eller så får vi spela bättre en-mot-en-försvar än vad vi gjort de senaste matcherna. På andra sidan gäller det för oss att ta hand om bollen, Borås är ett av ligans absolut bästa defensiva lag och är dessutom alltid redo att förvalta motståndarnas misstag till snabba poäng på andra sidan.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknade Jordan Peltier mot Fryshuset senast och han är ett frågetecken även i kväll.

Borås saknar långtidsskadade Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget