Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 2

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Daniel Hansson, BC Luleå (1)
23-årige Hansson får sällan de stora rubrikerna i stjärntäta Luleå, men efter lagets seger mot Fryshuset (109-89) i tisdags så råder det ingen tvekan om vem som vara i rampljuset efter bland annat 24 poäng och sex satta trepoängare.

G: Simon Akena, Fryshuset Basket (1)
Blott 20-årige Akena har fört en ganska anonym tillvaro under de matcher han spelat för Fryshuset, men snacka om att han tog för sig och leverade på hög SBL-nivå i tisdags mot Luleå. Akena hann med ett skjuta i 20 poäng, på 22 minuters speltid, innan han foulade ut.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (3)
25-årige Larrier och hans Norrköping visar fin form för tillfället och tog två segrar under den gångna veckan. Larrier var lagets kanske bäste spelare med bland annat 25 poäng i segern mot Umeå (på 19 minuter!) och 26 poäng i lördagens vinst borta mot Borås.

F: Phillip Carr, Norrköping Dolphins (1)
Dubbelt Norrköping på forwardspositionen denna vecka i veckans lag. 25-årige Carr spelade endast 22 minuter i storsegern mot Umeå, men hann imponera rejält med sina 25 poäng, åtta returer och tre steals. Följde upp det med 18 poäng och sju returer mot Borås.

C/F: Leonard Halling-Ibo, Fryshuset Basket (1)
En av Fryshusets “veteraner”, egna produkter och tillika lagkapten gör sällan en dålig match, och förra veckan var inget undantag då 28-årige Halling-Ibo först satte bland annat 20 poäng mot Luleå och sedan noterades för 16 poäng mot Nässjö i fredags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget