Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 1

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Keenan Gumbs, Nässjö Basket (2)
24-årige Gumbs stod för sin klart bästa insats i Nässjö-linnet hittills i nyårsmatchen mot BC Luleå i onsdags. Även om Nässjö fick se sig besegrade med 103-96 så går det inte bortse från Gumbs 34 poäng, sex returer och fem assists.

G: CJ Jackson, Köping Stars (2)
Köpings 24-årige stjärnamerikan var inte långtifrån en “trippel-dubbel” i segermatchen mot Umeå. Det stannade dock vid 18 poäng, tio returer och åtta assists för 24-åringen som hittills under säsongen snittar bland annat 17.7 poäng per match.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (3)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen tvekan om att 28-årige Viktor Gaddefors är i kanonform för tillfället. När Södertälje tog sjunde raka segern mot Jämtland i onsdags så var det Gaddefors som låg bakom det mesta i SBBK – 32 poäng och 16 returer är mäktiga siffror.

F: Tavrion Dawson, Jämtland Basket (2)
24-årige Dawson levererade en storstilad insats och match mot Södertälje, men trots bland annat 26 poäng och sju returer från Dawsons händer så blev det en knapp förlust för Jämtland (78-77).

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (4)
För fjärde gången den här säsongen kommer 22-årige Langevine med i veckans lag, och mycket välförtjänt efter sin insats mot Södertälje där det för tionde gången blev en “dubbel-dubbel” för 25-åringen: 20 poäng och tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget