Fotograf: Bildbyrån (montage)

Jämtland Basket-Köping Stars ställs in

Dagens match mellan Jämtland Basket-Köping Stars ställs in på grund av stor risk för ytterligare smittspridning av Covid-19 i Jämtland Basket.

Efter konsultation av Smittskyddsläkare har Svenska Basketbollförbundet beslutat att ställa in måndagkvällens match mellan Jämtland Basket-Köping Stars. Eftersom situationen har uppstått senare än 48 timmar innan uppkast tilldöms Köping Stars segern med 20-0.

***
Det var under söndagen som två personer i Jämtlandstruppen uppvisade febersymtom och testade under dagen positivt för Covid-19. När hela truppen testades via så kallade snabbtest senare under eftermiddagen visade sig att ytterligare två var positiva.

I samråd med Smittskyddet och Svenska Basketbollförbundet har klubben agerat och kvällens SBL-match mot Köping Stars har ställts in. I och med att detta uppkom endast dygnet innan matchdagen så vinner Köping matchen på walk-over. Spelare och coacher isoleras nu och kommer att PCR-testas under veckan.

– Att Covid-19 även skulle drabba oss var väl ingen överraskning. Det är än så länge lättare symtom vilket är skönt. Spelare och ledare isoleras nu och kommer att testa sig enligt de råd och protokoll vid får och följer. Det viktigaste är nu att vi kan säkerställa att inte smittan sprids och att vi kan återgå till träning igen på säkert sätt längre fram. Att vi tappar en match är förstås trist, men inte det viktiga i det här läget, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson till klubbens hemsida.

Dela inlägget