Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 53

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (3)
Kvar sedan förra veckan. Tredje veckan i rad som 26-årige Dawit kommer med i veckans lag. Det blev förlust för Dawit och hans Umeå mot Jämtland i söndags, men det går inte bortse från 26-åringens fin-fina insats med bland annat 11/14 tvåpoängare i korgen – totalt 32 poäng, dessutom fyra returer och fyra assists. Dawit ligger tvåa i SBL:s poängliga med ett snitt på 19.1 poäng per match.

G: Felix Terins, Norrköping Dolphins (1)
22-årige Terins var ostoppbar i inledningen när hans Norrköping tog en fin skalp borta mot Luleå i söndags, 87-85. Terins satte hela 15 poäng i den första perioden, och stannade till slut på 22 poäng (+ fem returer) på drygt 24 spelade minuter.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (2)
Södertälje fortsätter imponera i årets SBL och är ligans formstarkaste lag med sex vinster i följd. Mot Nässjö i söndags blev det ny förkrossande seger (100-57) och en som verkligen visade stor form är 28-årige Viktor Gaddefors som återigen stod för en “dubbel-dubbel” med 25 poäng och tolv returer. Noterbart är att det var Gaddefors sjätte raka “dubbel-dubbel”!

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (2)
25-årige Larrier var på stort spelhumör när ett skade- och sjukdomsdrabbat Norrköping tog en blytung bortaseger mot Luleå i söndags (87-85). Larrier satte inte bara 29 poäng framåt, hans främsta notering hittills, utan han slet även ner nio returer.

C/F: DeAndre Davis, Borås Basket (2)
Ny fin insats av Davis när Borås fick revansch på lagets “bogey team” Köping i mellandagarna. Davis var en stark bidragande orsak till att Borås kunde vinna med 96-83. 26-åringen missade knappt ett skott och var matchens främste poängplockare med sina 23 poäng.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget