Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: Borås Basket vs Köping Stars

I årets mellandagsbasket gästar Köping Stars de regerande mästarna Borås Basket. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 27 december, kl 19.04
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Köping Stars reser till Borås under söndagen efter att ha avverkat tre träningspass under julhelgen. Förhoppningen är givetvis att upprepa segern (76-66) i ligapremiären hemma i Karlbergshallen mot just regerande mästarna Borås Basket.

Köpings supporters glömmer heller inte matchupptakten i höstens SBL-premiär. Det var då lagkaptenen Niklas Larsson visade Stars vägen med att göra samtliga poäng för 11-0 under matchens två första minuter.
– Vi brukar kunna göra det svårt för Borås, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis som minns förra säsongens fina Starsfacit från mötena med Borås. Tre segrar av fyra i Svenska Basketligan.

Om det är traditionen eller slumpen som bidrar till Köpings fina facit vill ”Jotti” inte sia om. Borås har duktiga skyttar och är ligans mesta poänggörare från trepoängslinjen och är enligt ”Jotti” ett lag utan svagheter. Borås har också radat upp fyra raka segrar före juluppehållet och är ett av fyra lag med 16 poäng i ligatoppen.

Köping Stars har varit rejält skadedrabbat den sista månaden – främst på tvåmeterslirarna Alexander Larsson, Michiel Petersen och Craig Victor II. Samtliga finns dock med på söndagsresan söderut – tillgängliga och ”speldugliga” enligt ”Jotti” Nikolaidis.

Köping ser också fram emot tisdagens ankomst av nyförvärvet Jonah Mathews som ersätter till Tyskland flyktade Jonah Radebaugh. Däremot är det osäkert om nyförvärvet redan dagen efter, 30 december, kan plocka fram Stars linne för medverkan i mötet med Umeå BSKT i Karlbergshallen.
– Det blir en kamp mot klockan med corona- och fystest och för att ordna alla tillstånd, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Så här säger Borås tränare Henrik Svensson till Borås Tidning inför kvällens match:
– Vi har haft två dagars ledighet. Det var en total mental kollaps i förra mötet mot Köping. Vi har tagit många steg sedan dess och lärt känna varandra bättre. De har flera spelare med individuell kvalité, som CJ Jackson, men är framförallt ett välvuxet lag. Det är kanske det största laget i hela ligan tillsammans med Nässjö. Vi behöver spela vårt eget spel och samtidigt ta lite smällar också.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås saknar långtidsskadade Simon Gunnarsson (axel) och Fredrik Andersson (knä).

Köpings senaste nyförvärv Jonah Mathews kommer till Sverige på tisdag. Övriga spelare är med på resan till Borås.

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget