Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Inför: BC Luleå vs Norrköping Dolphins

BC Luleå tar emot topplaget Norrköping Dolphins under söndagen. Då bjuder Luleås samarbetspartners på en gratis webbsändning via SBLplay.se – uppkast klockan 17.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 27 december, kl 17.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under söndagen väntar serietvåan Norrköping Dolphins i Luleå Energi Arena. Det är BC Luleås första match efter det tio dagar långa juluppehållet. Och tack vare BC Luleås samarbetspartners kommer matchen att sändas gratis via SBLplay.se.

Den amerikanske forwarden Steven Davis menar att returtagning och försvar blir avgörande faktorer.
– Vi ska fortsätta med det momentum som vi fick förra matchen. Vi behöver jobba hårt i försvar och göra det bra i returtagningen mot Norrköping som är ett fysiskt lag. Vi måste boxa ut, spela vårt spel och hoppas på det bästa, säger Steven Davis.

BC Luleås amerikantrio Steven Davis, A.J. Davis och Toure’ Murry firade jul i Sverige på amerikanskt vis. Spelarna samlades hemma hos Murry och lagade mat tillsammans.
– Det har varit bra faktiskt. Jag och grabbarna gjorde det bästa av situationen och lagade mat tillsammans. Hemma i USA hade mina barn en fantastisk jul. De ringde mig, jag fick se deras leenden och det gav mig mycket energi. Det var den bästa julklappen jag kunde få, säger Davis.

BC Luleå och Norrköping Dolphins har mötts en gång tidigare under säsongen – närmare bestämt i premiären. Då lyckades Norrköping vinna med 83-77 och Luleålaget har därmed revansch att utkräva.
– Vi måste ta vår tid och inte bli för passiva i anfall. Vi får inte låta zonen skaka om oss utan vi måste fortsätta spela vårt spel, hålla oss till vår gameplan och lyssna på coach.

Hur gärna vill ni vinna den här machen?
– Vi vill vinna den väldigt gärna. Vi behandlar varje match på samma sätt och vill alltid vinna.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå kommer till spel med full trupp.

Norrköping ser ut att komma till spel med bästa möjliga lag. Adam Ramstedt är tillbaka efter sjukdom.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget