Fotograf: Bildbyrån & Daniel Grönbek (Borås Basket)

Inför: Jämtland Basket vs Borås Basket

Borås Basket jagar revansch på Jämtland Basket när man under lördagen för andra gången den här säsongen reser till Östersund. Se matchen live på SBLPlay.se – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 19 december, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

För andra gången den här säsongen är det på förhand favorittippade Borås Basket som kommer till Östersunds Sporthall. Senast blev det en nagelbitare där Jämtland Basket till slut vann med ett poäng, 90-89.

Sen lördagskväll, strax innan jul, i Östersunds Sporthall brukar betyda fullsatt – 1700 åskådare – med 400-500 julbordsätande gäster ett par tre timmar innan matchstart och en fantastik stämning och julklappsutdelning. Nu är vi i stället hänvisade till TV-soffan och om man bortser från inramningen så ser det på förhand ut som en mycket intressant match i SBL.

Borås har efter en minst sagt knackig inledning med tre raka förluster motsvarat förväntningarna som guldaspiranter och tagit hem sju av de senast åtta matcherna och ligger på en stabil andra position i serien med 7-4 record.

Kanadensiske pointguarden och veteranen Marek Klassen (19,5p, 4,6r, 5,9 assist) har motsvarat de högst ställda förväntningarna som ersättare till fjolårets stjärna Elvar Fridriksson. Bredvid sig har han meriterade shooting-guarden Avery Woodson som blandat och gett en del så här långt men Jämtlandspubliken minns mötet i oktober när Woodson i princip på egen hand sköt Västgötarna tillbaka i matchen.

Lägg till detta att Andreas Person (69% 2PG och 42% 3PG) kommer in från bänken så behöver man inte tvivla på Boråsarnas starka bakplan. DeAndre Davis, William Gutenius och Jeremy Harris har också inlett SBL på ett bra sätt och är – liksom hela Boråslaget – högprocentiga från trepoängslinjen.
– Det är ingen nyhet att Borås bygger sitt spel på att samtliga spelare kan skjuta utifrån och de har bra ”spacing” i sitt anfallsspel. När vi mötte dem i oktober lyckades vi åtminstone i trefjärdedelar av matchen ligga nära i försvaret utan att vi blev slagna i 1-1 spelet. Samma förutsättningar gäller förstås på lördag och vi kan även prata om den defensiva returtagningen som en nyckelfaktor och då handlar inte bara om våra stora spelare utan hela laget då det i regel blir längre returer från trepoängsskott som våra perimeterspelare behöver leta upp, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtland har förlorat sina senaste två matcher efter landslagsuppehållet. Både mot Norrköping Dolphins och Nässjö Basket var Jämtland i ledning i slutskedet, men lyckades inte stänga matcherna.
– Det är förstås tufft att förlora de här jämna matcherna men känslan är ändå att vi förflyttar fokus till nästa fight, jobbar hårt på träningarna och att vi tar oss an nästa uppgift på rätt sätt, säger Chuk.

Jämtland meddelade tidigare i veckan att Theron ”Tre” Bussey, ersättaren till Eugene Harris, skrivit på för klubben. “Tre” landade i Östersund under fredagen men är ännu inte spelklar.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtlands nyförvärv Theron ”Tre” Bussey är inte spelklar.

Borås saknar eventuellt skadade Jeremy Harris.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget