Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Inför: Fryshuset Basket vs Södertälje BBK

Ett formtoppat Södertälje BBK jagar femte raka segern när man under fredagen gästar Fryshuset Basket. Köp hem matchen och se den live på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 18 december, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Södertälje BBK har vunnit fyra raka matcher och kommer från en seger tidigare i veckan borta mot Nässjö Basket (73-71). Segern mot Nässjö innebar också att man klättrat uppåt i tabellen och SBBK ligger nu på en tredje plats, endast två poäng efter ettan Norrköping Dolphins.
– Skönt att ha fyra raka vinster. Under de senaste fyra matcherna har vi kanske inte storspelat i alla matcher men jag gillar inställningen hos grabbarna. Vi gör misstag, och vårt spel har gått upp och ner i matcherna, så är det i idrott, men det gäller att man hantera det på ett bra sätt och kan komma tillbaka i matcherna. Det har vi gjort och det visar på att vi har självförtroende att komma tillbaka även om det under stunder går sämre för oss på banan, säger Södertälje-tränare Ludwig Degernäs.

Nykomlingarna Fryshuset har endast vunnit en match hittills den här säsongen, mot Umeå, och när SBBK mötte dem i säsongspremiären blev det seger för Södertälje med klara 111-83.
– Det är ett annat Fryshuset vi kommer möta idag än när vi mötte dem senast. De är mycket mer stabila, de är mycket mer organiserade offensivt och deras coach Marko Milatovic gör ett väldigt bra jobb med det material han har. Det tar tid att komma in i SBL-tempot jämfört med Superettan och allt fler har börjar prestera i Fryshuset nu när säsongen kommit igång, säger Degernäs.

Vad gör Fryshuset bra?
– De ger aldrig upp och fortsätter alltid jobba hårt, det är viktigt för dem som nykomlingar och sen är de tuffa på de offensiva returtagningen. Aleksa (Solevic) gör mycket bra på planen och är en viktigt ledare med sin erfarenhet, säger Degernäs.

Vad blir viktigt för er mot Fryshuset?
– Vårt lagförsvar måste klicka från början och så måste vi kontrollera tempot i matchen. Fryshuset kommer säkert att visa upp olika typer av försvar och när de ändrar om i försvar måste vi vara bra på att hantera det offensivt. Dessutom kommer vi behöva ta de defensiva returerna, alla spelare måste vara beredda att ta fighten under korgen, säger Degernäs.

Hur ser läget ut i truppen?
– Anton (Gaddefors) fick en smäll mot knät, så vi vilade honom som en försiktighetsåtgärd mot Nässjö. Vi får se på matchdagen hur hans status är. Men annars har vi full trupp, säger Ludwig Degernäs

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Fryshuset har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

Södertälje har frågetecken för Anton Gaddefors som testas under dagen.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget